Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Έρχεται το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στον Ασύρματο Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Οργάνωση Athens Makerspace, διοργανώνουν το “Φεστιβάλ Ανακύκλωσης” στον Ασύρματο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ασυρμάτου τα Σαββατοκύριακα 23-24 και 30-31 Οκτωβρίου, ώρα 11:00-19:00, για ένα ιδιαίτερο Εργαστήριο Upcycling Πλαστικού & Precious Plastic Lab.

Στο χώρο θα υπάρχει θόλος από 100 % ανακυκλωμένο πλαστικό, το ειδικά διαμορφωμένο Πράσινο Σημείο, το πολύχρωμο παγκάκι από 20.000 καπάκια, καθώς και ενημερωτικές δράσεις για ολόκληρο το πρόγραμμα.

Θα χρησιμοποιηθούν οι μηχανές του Precious Plastic Lab για την κατασκευή αναμνηστικών δώρων για μικρούς και μεγάλους, από πλαστικά καπάκια!

Τι είναι το Precious Plastic lab

Πρόκειται για ένα εργαστήριο με 3D printers οι οποίοι ειδικεύονται στην επεξεργασία πλαστικών απορριμμάτων με σκοπό τη μετατροπή τους σε χρήσιμα προϊόντα.
Τα πλαστικά καπάκια είναι το πιο χρήσιμο είδος πλαστικού για τα μηχανήματα και ταυτόχρονα το λιγότερο ανακυκλώσιμο.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να τα μαζεύουμε στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, σε μια δράση που θα οδηγήσει στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή τους για καλό σκοπό!

Γιατί αυτές οι δυο πράξεις: η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση είναι το μέλλον του πλανήτη μας.

Οι δράσεις υλοποιούνται με την στήριξη του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2019» του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Συνολικός προϋπολογισμός έργου: 48.800€).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ