Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Άγιος Δημήτριος: Οι δημοτικοί λαχανόκηποι σε ερευνητικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει από την πανδημία του Covid-19, συνεχίζεται η συνεργασία του Παντείου Πανεπιστημίου με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου και τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος CoSIE (Co-creation of Service Innovation in Europe) που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά σε δράσεις Συμμετοχικού Σχεδιασμο.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένας πρώτος γύρος συνεντεύξεων με ωφελούμενους των Δημοτικών Λαχανόκηπων οι οποίοι μίλησαν για τις εμπειρίες τους και τις ιδέες τους. Τα ευρήματα των συνεντεύξεων θα αξιοποιηθούν σε έναν επόμενο γύρο συναντήσεων και συζητήσεων που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του προγράμματος.

Ταυτόχρονα έγιναν συνεντεύξεις με τους υπεύθυνους του Δήμου σχετικά με τους Λαχανόκηπους, ενώ την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε και μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη δυνατότητα αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών και τεχνικών ενεργοποίησης των ωφελούμενων με σκοπό την επίτευξη του συμμετοχικού σχεδιασμού.

Στόχος αυτής της ερευνητικής συνέργειας είναι αφενός να προωθηθούν και ενισχυθούν οι δεσμοί ανάμεσα στο Δήμο και το Πανεπιστήμιο και αφετέρου να ενισχυθεί ένα κλίμα ανάδειξης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική τους οπτική και τις δικές τους ανάγκες ως άξονες σχεδιασμού των πολιτικών.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν:

Από το Πάντειο Πανεπιστήμιο:? Αλεξιάς Γιώργος ? Σακελλαρίου Αλέξανδρος

Από ο Δήμο Αγίου Δημητρίου: ?Κατερίνα Ασημακοπούλου, υπεύθυνη της δομής των Δημοτικών Λαχανόκηπων, αλλά και του ερευνητικού προγράμματος ? Βασίλης Κουτσοβασίλης, Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,? Ματίνα Ταβουλαρέα, Κοινωνική λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου ? Παναγιώτης Καταχανάς, Γεωπόνος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου ? Δήμητρα Λούκα, Γεωπόνος των Δημοτικών Λαχανόκηπων ? Κώστας Καρδαράς, Εθελοντής στο Δημοτικό Λαχανόκηπο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ