Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Βουλή: Σκηνές από την Επανάσταση του 1821 “ζωντανεύουν” σε 3D προβολή

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και στο πλαίσιο της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», ζωντανεύουν σκηνές και πρόσωπα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα στη δυτική όψη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Πρόκειται για μια δεκάλεπτη οπτικοακουστική προβολή, με την τεχνολογία 3D Projection Mapping, με κεντρικό θέμα την ιστορική Ζωφόρο που κοσμεί την αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” του Κοινοβουλίου, που αποτελεί την πρώτη θεσμική αποτύπωση του αγώνα των Ελλήνων για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας, και θα λαμβάνει χώρα κάθε βράδυ, από τις 21:00 έως τις 23:00 και ανά μισή ώρα.

Παράλληλα με τις σκηνές των μαχών και τις προσωπογραφίες των πρωταγωνιστών του ’21, αναδεικνύονται αρχιτεκτονικά στοιχεία του Μεγάρου μέσω ειδικών φωτισμών, ενώ παρουσιάζονται, για πρώτη φορά στην όψη της Βουλής, συνολικά οι προσόψεις της, 360ο περιστροφικά, με διαδοχική εικαστική απεικόνιση όλων των πλευρών που δεν φαίνονται από την πλατεία Συντάγματος. Η Βουλή, πάνω στην οποία κυματίζει η ελληνική σημαία, αναδεικνύεται ως ιστορικός θεματοφύλακας της μνήμης του Αγώνα, αλλά και ως ένα από τα πολύτιμα τρόπαιά του, αφού η συνταγματική διακυβέρνηση και το αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα ήταν από τα κεντρικά προτάγματά του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ