Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Η εξουσία θέλει Ψυχραιμία.!!! Απάντηση από την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ” στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο – χωρίς εκπρόσωπο- γραφείο τύπου του δήμου Ηρακλείου Αττικής, από τον Αντώνη Κατωπόδη, ιδιοκτήτη και εκδότη της εφημερίδας «ΧΤΥΠΟΣ».

Με έκπληξη παραλάβαμε μια «επισήμανση» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο­­­­­υ από το γραφείο τύπου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανυπόγραφη (σε όλα τα γραφεία τύπου των δήμων υπάρχει το όνομα και το τηλέφωνο του υπεύθυνου), την Παρασκευή το πρωί όπου λέει τα εξής:

Επειδή με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι στην σημερινή έκδοση του Χτύπου δεν υπάρχει η απάντηση του Δήμου στην ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών κάτι που αντιβαίνει πλήρως τους κανόνες της δεοντολογίας, επαναλαμβάνουμε την αποστολή του υλικού στην εφημερίδα σας προς αποκατάσταση τόσο της αλήθειας όσο και την υπηρεσία της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών.”

όπου επισυνάπτονται αρχεία τα οποία είχαμε ξανά παραλάβει και προφανώς δημοσιεύσαμε.

Κύριοι, απαντώντας στο παραπάνω email σας προτείνουμε να κοιτάξετε καλύτερα την έντυπη εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ» στη σελίδα 9 την οποία και δημοσιεύουμε ηλεκτρονικά αλλά και τα παρακάτω link της ιστοσελίδας της.

Προφανώς, σε ένα εξειδικευμένο θέμα ανάμεσα σε μεγάλη ειδησεογραφία, δόθηκε χώρος μιας σελίδας όπου συνοπτικά παρουσιάζονται και οι δύο απόψεις. Είθισται, να γίνεται λόγο χώρου σε έντυπες εκδόσεις και είναι γνωστό. Υπάρχει σαφής παραπομπή για την ιστοσελίδα μας για αυτούς που θέλουν να έχουν αναλυτική εικόνα. Μάλιστα, λόγο ότι η δεύτερη ανακοίνωση της κας Τζίβα ήρθε αργά αλλά φυσικά και λόγο χώρου δημοσιεύτηκε  μόνο στην ηλεκτρονική έκδοση. Άρα, κάποιος που θα είχε λόγο να παραπονεθεί είναι μόνο η κα Τζίβα. Όμως, πιθανόν κατανοεί τι σημαίνει έντυπος δημοσιογραφικός χώρος και νιώθει ίσως γεμάτη από την ανταλλαγή επιστολών, αφού όπως διαβάσαμε όλοι δεν πήρε σαφή απάντηση, οπότε δεν ασχολείτο.

Επίσης η απάντηση σας στην κα Τζίβα, δόθηκε σε δεκάδες δημοσιογράφους, site, και γενικά ΜΜΕ, αλλά από ότι είδαμε λίγοι ασχολήθηκαν έστω και με δύο αράδες.

Μάλλον στη λαχτάρα σας από την «εξαφάνιση» των εφημερίδων από το δημαρχείο την Παρασκευή πρωί πρωί, δεν προλάβατε να δείτε καλύτερα και σας συγχωρούμε για το λάθος που υποπέσατε. Ξέρουμε ότι λειτουργείτε δημοκρατικά και δέχεστε την κριτική και τις αποκαλύψεις οπότε συμβάλετε σε διευκόλυνση και τη σωστή κυκλοφορία των εντύπων ότι και αν γράφουν και από ότι βλέπουμε τα έγγραφα και τα στοιχεία τα επικροτείτε μέσω του δημάρχου σας στα social media.

Τώρα, όσον αφορά τα μαθήματα κανόνων δεοντολογίας και αντικειμενικής ενημέρωσης ευχαριστούμε που μας δίνετε την «πάσα» να σας θυμίσουμε ότι και για αυτά έχουμε βραβευθεί πολλάκις στα 24 χρόνια κυκλοφορίας μας και συνεχίζουμε να δίνουμε το παρόν σε αυτά, αλλά κυρίως παίρνουμε τα εύσημα από το κοινό μας. Και για να προλάβω κάποιους αστείους τύπους, το διορθώνω!!! Τιμή μας και καμάρι μας να το πράττουμε και να το λέμε.

Αντί να μας υποδεικνύετε πως θα κάνουμε τη δουλειά μας, για να ρίχνετε σκόνη κρύβοντας την αλήθεια, καλύτερα να δώσετε κάποια απάντηση για αυτά που «σκαρώνετε» και νομίζετε ότι δεν θα βγουν στη φόρα. Ξέρετε ότι τα «βρώμικα μυαλά» δεν τα φοβηθήκαμε ποτέ, ούτε θα τα φοβηθούμε.

Έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε και τιμούμε τη δουλειά μας, τους αναγνώστες μας, οπότε καλύτερα την επόμενη φορά που αγχωθείτε από αποκαλύψεις, πάντα με στοιχεία, αλλά και στη “διευκόλυνση” της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας από το δημόσιο χώρο, πρώτα να τη διαβάσετε καλύτερα.

Εφόσον δε δίνετε εξηγήσεις στους Ηρακλειώτες για τις αντιδεοντολογικές σας πρακτικές, με συμβάσεις σκάνδαλα, αοριστίες, κρυφούς φόρους, δαπάνες που δεν εξηγούνται  και αλαζονικούς πανηγυρισμούς στα social media για τις «πρωτοποριακές» παρεμβάσεις σας στην πόλη, τότε ζητήστε από τους αναγνώστες μας και εμάς συγγνώμη, για δύο λόγους.

Πρώτον, για την «γρήγορη εξαφάνιση» της έντυπης έκδοσης μέσα από το κτήριο του δημαρχείου και αναγκασμού των αναγνωστών να την ψάχνουν και εμάς να υποχρεωθούμε να την αντικαταστήσουμε με επιπλέον κόστος και δεύτερον για την προσβολή στις αναληθείς κατηγορίες σας, όπου και αν τις αναφέρατε.

Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας και να θυμάστε.

Η εξουσία θέλει Ψυχραιμία.!!!

Τα link που δημοσιεύθηκαν στο www.xtypos.gr σε πραγματική ροή ειδήσεων

Αιμιλία Τζίβα: «Η αλήθεια για το γήπεδο της Πρασίνου Λόφου»

Επανεκκίνηση έργων αποκατάστασης χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου – ευθύνες Περιφέρειας Αττικής

Αιμιλία Τζίβα: Κουβέντα για την ταμπακιέρα από τη διοίκηση Μπάμπαλου

Η Σελίδα 9 της έντυπης έκδοσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ