Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Επανεκκίνηση έργων αποκατάστασης χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου – ευθύνες Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο της οδού Πρασίνου Λόφου μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να τακτοποιήσει τις χρηματικές οφειλές που είχε προς τον ανάδοχο του έργου.

Η παρέμβαση, την ευθύνη για την χρηματοδότηση και την υλοποίησή της οποίας έχει εξολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής, «πάγωσε» τους τελευταίους μήνες καθώς η Περιφέρεια δεν είχε καταβάλει την πρώτη δόση πληρωμής του εργολάβου όπως προβλέπεται από την σχετική σύμβαση.
Η κατάσταση αποτυπώνεται ακριβώς στα επισυναπτόμενα έγγραφα των υπηρεσιών Περιφέρειας, όπου αναγράφεται: «Ο ανάδοχος υπέβαλε την από 27-12-2018 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών και συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι για τη διακοπή των εργασιών του έργου, οι οποίοι δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά του και έχουν να κάνουν με την καθυστέρηση – άνω του διμήνου – πληρωμής της 1ης εντολής πληρωμής του έργου». Εν’ ολίγοις, ο ανάδοχος δεν είχε πληρωθεί από την έναρξη του έργου.
Μετά από πιέσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η δημοτική αρχή του οποίου έχει από την πρώτη στιγμή αναλάβει πρωτοβουλία για να λυθούν τα όποια προβλήματα, η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε τελικά τον ανάδοχο ότι θα του καταβάλει την πρώτη δόση της πληρωμής της σύμβασης, δίνοντας παράλληλα την εντολή για την επανεκκίνηση των εργασιών τοποθέτησης του καινούργιου χλοοτάπητα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μοσχονάς, σχολιάζει σχετικά:
«Σε αντίθεση με την έκθεση ιδεών της περιφερειακής συμβούλου και υποψήφιας δημάρχου, Αιμιλίας Τζίβα, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής παραθέτει τα επίσημα έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής στα οποία φαίνεται καθαρά τι και ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση στο έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο της πόλης. Κατανοούμε την ανάγκη που νιώθει η κα Τζίβα, έστω και τόσο αργά, να απολογηθεί στους Ηρακλειώτες για τις αστοχίες που βαρύνουν την Περιφέρεια στους χειρισμούς του έργου (θα μπορούσε βέβαια να ζητήσει και μια συγγνώμη).
Για εμάς σημασία δεν έχει να υποδείξουμε ενόχους αλλά το έργο, επιτέλους, να τελειώσει για να εξυπηρετηθεί ο σωματειακός και ερασιτεχνικός Αθλητισμός της πόλης.
Για αυτό και εμείς αντιπαρερχόμαστε τις προεκλογικές σκοπιμότητες, προτάσσουμε ότι το έργο ξεκινάει εκ νέου και δηλώνουμε διαθέσιμοι – όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή – να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη και τους πολίτες».

Αιμιλία Τζίβα: «Η αλήθεια για το γήπεδο της Πρασίνου Λόφου»

Αιμιλία Τζίβα: Κουβέντα για την ταμπακέρα από τη διοίκηση Μπάμπαλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ