Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πελέ: Αγρυπνία στο γήπεδο της Σάντος, σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του «βασιλιά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Βραζιλιάνοι αποχαιρετούν τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου, Πελέ – Ξεκινά η πρώτη 24ωρη δημόσια αγρυπνία στο γήπεδο της Σάντος

Η Βραζιλία, αλλά και εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι σε όλον τον κόσμο, αποχαιρετούν έναν θρύλο της στρογγυλής «θεάς», που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.

Το φέρετρο με τη σορό θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο κέντρο του γηπέδου της Σάντος, εκεί όπου ο Πελέ έπαιξε ορισμένους από τους καλύτερους αγώνες της πλούσιας καριέρας του.

Οι πόρτες του σταδίου (χωρητικότητας 16.000 ατόμων) αναμένεται να ανοίξουν στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα. Στις κερκίδες έχουν τοποθετηθεί τρεις γιγαντιαία πανό και γράφουν: «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 χρόνια». Σε μία άλλη σημαία υπάρχει η φωτογραφία του Πελέ με τον αριθμό 10, που είχε στη φανέλα του.

Ο Πελέ, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Edson Arantes do Nascimento, πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 82 ετών.

Η Σάντος, ο σύλλογος στον οποίο αγωνίστηκε ο Πελέ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το κοινό θα μπορέσει να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής στο στάδιο Vila Belmiro, έξω από το Σάο Πάολο.

Η σορός του θα μεταφερθεί με πομπή από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» κατευθείαν στο γήπεδο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (2/1) και το φέρετρο θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου. Η δημόσια αγρυπνία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Η τελετή θα συνεχιστεί μέχρι τις 10 π.μ. της Τρίτης (3/1), όταν η νεκρική πομπή θα βγει στους δρόμους του Σάο Πάολο, περνώντας από το σημείο όπου ζει η μητέρα του, η 100χρονη Ντόνα Σελέστ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, για την ταφή που θα γίνει μόνο με τα μέλη της οικογένειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ