Ελάτε στην παρέα μας

Ταξίδια

Πάρος-Αντίπαρος: Απόλυτοι τουριστικοί προορισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται δυτικά της Νάξου, από την οποία τη χωρίζει στενός δίαυλος πλάτους 3 περίπου μιλίων, ενώ από τον Πειραιά απέχει 90 ναυτικά μίλια. Έχει έκταση 196,308 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος των ακτών της είναι 118,5 χιλιόμετρα.

Ο πληθυσμός του νησιού, κατά την απογραφή του 2001, ήταν 12.853 κάτοικοι και κατά την απογραφή του 2011, 13.710.
Η καίρια γεωγραφική θέση της Πάρου στο κεντρικό Αιγαίο, το σταυροδρόμι των θαλάσσιων δρόμων που συνδέουν την ηπειρωτική Ελλάδα με τα νησιά του Αρχιπελάγους, τα μικρασιατικά παράλια και ευρύτερα τη Μεσόγειο, αποτέλεσε τη διαχρονική βάση για την ανάπτυξη του νησιού. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Ελλήνων και όχι μόνο. Οι ακτές του νησιού, από τις οποίες άλλες σχηματίζουν όμορφες παραλίες (κυρίως στην ανατολική πλευρά του) και φυσικά λιμανάκια και άλλες είναι απότομες και βραχώδεις, είναι περισσότερο διαμελισμένες στη βόρεια πλευρά του. Εκεί σχηματίζεται ο μεγάλος κόλπος της Νάουσας, ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια του Αιγαίου. Οι άλλοι δύο μεγάλοι κόλποι του νησιού βρίσκονται στα δυτικά (Παροικιά) και στα ανατολικά (Μάρμαρα). ΕκατονταπυλιανήΤο ιερό στολίδι της Πάρου είναι ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ένα από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της ελληνικής γης. Βρίσκεται στο Β.Α. τμήμα της πόλης της Πάρου, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι. Μέσα από τους θρύλους του βυζαντίου ξεκινά η ιστορία της Εκατονταπυλιανής που πρέπει να οικοδομήθηκε τον 4ο αιώνα. Τα γλυπτά που στολίζουν το ναό, προέρχονται από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας που βρισκόταν στο λιμάνι της Παροικιάς.Η μεγαλύτερη γιορτή του νησιού είναι η γιορτή της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου, οπότε ο θρησκευτικός εορτασμός συνοδεύεται από μεγάλο λαϊκό πανηγύρι.

Παραλίες

Άγιοι Ανάργυροι: Η παραλία των Αγίων Αναργύρων, αμμουδιά με λίγα δένδρα, βρίσκεται ανατολικά της Νάουσας σε απόσταση 200 μ. περίπου.

Αγία Ειρήνη: Βρίσκεται νότια της Παροικιάς, σε απόσταση 4 χλμ. από το κέντρο της Παροικιάς. Προστατευμένη αμμουδιά με φοινικόδενδρα που της δίνουν ένα εξωτικό χρώμα.Πρόσβαση: Με λεωφορείο μέχρι το  δημόσιο δρόμο ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Αμπελάς: Μικρή προστατευμένη αμμουδιά στο ομώνυμο ψαροχώρι, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Νάουσας. Υπάρχουν παραθαλάσσια ταβερνάκιαΔρυός: Όμορφη παραλία, στο ομώνυμο γραφικό χωριό με την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά. Υπάρχουν παραθαλάσσιες ταβέρνες και μπαράκια.

Κολυμπήθρες: Όμορφη και ήσυχη αμμουδιά, στο δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βράχοι από γρανίτη που εξ αιτίας της αποσάθρωσης έχουν πάρει διάφορα σχήματα και δημιουργούν φυσικές κοιλότητες που γεμίζουν με θαλασσινό νερό και μοιάζουν με κολυμπήθρες. Υπάρχουν εστιατόρια.Πρόσβαση: Με καραβάκι από την Νάουσα ή οδικώς, με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Καμίνια: Μεγάλη αμμουδιά, στο βόρειο άκρο του κόλπου της Παροικιάς. Αποτελεί συνέχεια της παραλίας Μαρτσέλο. Πολύ κοντά, στο ακρωτήρι του Αγίου Φωκά, βρίσκεται και η σπηλιά του Αρχίλοχου, μία μεγάλη τρύπα στην σχεδόν κάθετη ακτή. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, αναζητούσε την έμπνευση ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας. Πρόσβαση: Με καραβάκι (τακτικά δρομολόγια) από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο, οδικώς.

Κριός: Η παραλία του Κριού (2 χλμ. απόσταση από το κέντρο της Παροικιάς), στη βόρεια πλευρά του κόλπου της Παροικιάς, είναι μία μεγάλη αμμουδιά με πεντακάθαρη θάλασσα. Υπάρχουν εστιατόρια και μπαράκια. Πρόσβαση: Με καραβάκι (τακτικά δρομολόγια) από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο, οδικώς.

Λιβάδια: Είναι η δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία στη βόρεια πλευρά της Παροικιάς, στην θέση Λιβάδια. Εκτεταμένη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά, οργανωμένη τουριστικά. Κατά μήκος της, συναντάμε μαγαζιά κάθε είδους.

Λογαράς: Δίπλα σχεδόν στο Πίσω Λιβάδι βρίσκεται η μεγάλη αμμουδιά του Λογαρά που έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία και είναι ιδανική για κολύμπι, ψαροτούφεκο και όλα τα θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία, ταβέρνες και μπαράκια πάνω στο κύμα.

Λάγγερη: Η παραλία της Λάγγερης (1,5 χλμ. περίπου από την Νάουσα), είναι όμορφη, ήσυχη αμμουδιά με ψιλή άμμο και αμμόλοφους. Πρόσβαση: Με καραβάκι από τη Νάουσα, με λεωφορείο μέχρι το δημόσιο δρόμο ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Παρασπόρος: Πολύβουη αμμουδιά, νότια της Παροικιάς (2,5 χλμ περίπου από το κέντρο της Παροικιάς), οργανωμένη τουριστικά, ιδιαίτερα αγαπητή στους νέους. Υπάρχουν εστιατόρια και μπαράκια. Πρόσβαση: Με λεωφορείο μέχρι το δημόσιο δρόμο ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Σουβλιά: Μεγάλη αμμουδιά, στο βόρειο άκρο του κόλπου της Παροικιάς. Αποτελεί συνέχεια της παραλίας Μαρτσέλο. Πολύ κοντά, στο ακρωτήρι του Αγίου Φωκά, βρίσκεται και η σπηλιά του Αρχίλοχου, μία μεγάλη τρύπα στην σχεδόν κάθετη ακτή. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, αναζητούσε την έμπνευση ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας. Πρόσβαση: Με καραβάκι (τακτικά δρομολόγια) από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο, οδικώς.

Φάραγγας: Προστατευμένη αμμουδιά, οργανωμένη τουριστικά. Υπάρχει παραλιακό μπαράκι. Πρόσβαση: Βατοί χωματόδρομοι από την Αλυκή και τον περιφερειακό δρόμο.

Χρυσή Ακτή: Η αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, από τις ομορφότερες του νησιού και η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, είναι πραγματικός παράδεισος γι’ αυτούς που λατρεύουν την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες. Έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία, έχει άριστη υποδομή, σύγχρονα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, surf-clubs, εστιατόρια και μπαράκια.

Μαρτσέλο: Μεγάλη αμμουδιά που αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Κριού. Απέχει 2,5 χλμ. από το κέντρο της Παροικιάς. Υπάρχουν εστιατόρια και μπαράκια.Πρόσβαση: Με καραβάκι (τακτικά δρομολόγια) από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο, οδικώς.

Μοναστήρι: Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας και είναι από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου. Υπάρχουν εστιατόρια και μπαράκια που προσελκύουν τη νεολαία. Πρόσβαση: Με καραβάκι από την Νάουσα ή οδικώς, με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Μώλος: Η παραλία του Μώλου βρίσκεται ανάμεσα στους λόφους Κέφαλος και Αντικέφαλος οπου υπήρχαν τα αρχαία κεραμεία, ενώ εικάζεται ότι στους πρόποδες υπάρχει η αρχαία Πόλη Υρία. Στην περιοχή λειτουργούν τουριστικά καταλύματα και εστιατόρια. Δεξιά του Μώλου βρίσκεται η παραλία του Καλόγερου με την άγρια ομορφιά και τα υπέροχα χρώματα της απο τον Άργυλο, γνωστός για  τις  θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην άκρη της παραλίας δεσπόζει ένας βράχος που κατα την παράδοση ένας καλόγερος αυτοκτόνησε και πήρε η παραλία το όνομά της.Αριστερά του Μώλου βρίσκονται οι παραλίες Τσουκαλιά και Γλυφάδες όπου κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνουν τους φίλους της ιστιοσανίδας.

Νέα Χρυσή Ακτή: Εκτεταμένη αμμουδιά που έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία. Η Νέα Χρυσή Ακτή είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο σαν μία από τις ιδανικότερες παραλίες της Μεσογείου για θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα για wind-surf. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Νέα Χρυσή Ακτή καθιερώθηκε σαν ιδεώδης τόπος για την διεξαγωγή του ετήσιου παγκόσμιου πρωταθλήματος wind-surf που γίνεται στις αρχές Αυγούστου. Έχει εξαιρετική οργάνωση και υποδομή με καταλύματα κάθε είδους και εξοπλισμένο surf-club (ενοικίαση και φύλαξη σκαφών, σκάφη διάσωσης, μαθήματα σε αρχάριους και προχωρημένους).

Πούντα έναντι Αντιπάρου: Όμορφες συνεχόμενες μικρές παραλίες, στον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό, 8,5 χλμ. νότια της Παροικιάς. Η Πούντα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αντίπαρο, από την οποία την χωρίζει μόλις ένα ναυτικό μίλι. Από την Πούντα φεύγουν τα ferry-boat που συνδέουν την Πάρο με την Αντίπαρο. Υπάρχουν ξενοδοχεία, καφενεία, ταβέρνες, surf club και σχολή καταδύσεων.

Σάντα Μαρία: Η παραλία Σάντα Μαρία (2 χλμ. από την Νάουσα) είναι μία εκτεταμένη αμμουδιά με πεντακάθαρη θάλασσα. Υπάρχουν ταβέρνες και οργανωμένα θαλάσσια σπορ. Πρόσβαση: Με λεωφορείο ή δικό σας μεταφορικό μέσο.

Αντίπαρος

Η Αντίπαρος είναι ένας μικρός κυκλαδίτικος παράδεισος στα νοτιοδυτικά της Πάρου. Το γαλήνιο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο με τα διάσπαρτα ξωκλήσια, το διάσημο σπήλαιο και το Ενετικό κάστρο, προσφέρεται για περιηγήσεις. Παράλληλα, η ποικιλομορφία των ακτών, όπου χρυσαφένιες αμμουδιές διαδέχονται μικροί απόμεροι όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, χαρίζει μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη. Το νησί της Αντιπάρου βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάρου, με την οποία χωρίζεται από ένα ρηχό στενό, με μικρότερο πλάτος το ένα ναυτικό μίλι περίπου. Η έκταση του νησιού είναι 35 τ.χλμ και λόγω του μακρόστενου σχήματος της, έχει 57χλμ ακτών. Το έδαφος του νησιού προς το βορρά είναι ομαλό και εύφορο, ενώ από το κέντρο και προς τα δυτικά απλώνονται χαμηλά βουνά, με ψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία (300 μ.). Οι δυτικές ακτές του νησιού είναι ομαλές, ενώ οι ανατολικές είναι βραχώδεις με μικρούς κολπίσκους. Το νησί περιβάλλεται από πολυάριθμα μικρά νησάκια. Προς βορρά ο Κάβουρας, το Διπλό και οι βράχοι Κόκκινος Τούρλος και Μαύρος Τούρλος . Στη βορινή είσοδο του στενού συναντούνται οι Μαγκρίνες, το Ρεματονήσι (ιδιοκτησίας Γουλανδρή) και ο Σάλιαγκας με το φάρο και τα ερείπια νεολιθικού οικισμού. Νοτιοδυτικά συναντάμε το πιο μεγάλο από αυτά, το Δεσποτικό, το οποίο σχηματίζει με την Αντίπαρο έναν απάνεμο όρμο, και λίγο πιο πέρα το Στρογγυλό. Τα νησιά αυτά, εκτός από το Ρεματονήσι, είναι έρημα και ορισμένα χρησιμοποιούνται για βοσκοτόπια.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ


Άγιος Σπυρίδωνας: Ένας μικρός κόλπος στην άκρη του οικισμού με ρηχά, ήρεμα νερά και αμμώδη βυθό. Η θάλασσα είναι σχετικά ζεστή και σηκώνει λίγο κύμα όταν φυσάνε δυνατοί νοτιάδες. Η παραλία είναι ιδανική για όσους έχουν μωρά ή μικρά παιδιά, ή για αυτούς που δεν νιώθουν πολύ άνετα μέσα στη θάλασσα. Κάμπινγκ: Οι παραλίες του κάμπινγκ, μεγάλη και μικρή, είναι οι μόνες στις οποίες επιτρέπεται «επίσημα» ο γυμνισμός. Από υποδομή, πέρα από το κάμπινγκ, θα βρείτε ένα γήπεδο beach volley και την καντίνα που περνάει ανά διαστήματα. Και οι δύο βλέπουν στο γειτονικό νησί Φυρά και έχουν ήρεμα, αβαθή νερά.  Αν σας αρέσει λοιπόν ο γυμνισμός ή η πιο χαλαρή ατμόσφαιρα στην παραλία είναι οι ιδανικές, αλλιώς υπάρχουν τόσες άλλες όμορφες παραλίες.

Πρώτη Ψαραλυκή: Η 1η Ψαραλυκή είναι η κοντινότερη παραλία στον οικισμό, και αυτή που προτιμάτε περισσότερο από τα παιδιά, τις οικογένειες και τους νεοφερμένους. Είναι μια πολύ όμορφη παραλία με άμμο και ήρεμα πεντακάθαρα νερά, όπου το βάθος κυμαίνεται από 30 εκ. έως 3 με 4 μέτρα στα βαθιά. Τα αλμυρίκια σας περιμένουν για να προσφέρουν τη σκιά τους, η καντίνα περνάει κατά διαστήματα και το beach cafι είναι μόλις 50 μέτρα μακριά. Επίσης, θα βρείτε ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες, κανό και θαλάσσια ποδήλατα. Είναι όμορφη, είναι κοντά, τι παραπάνω μπορεί να χρειάζεται κάποιος;

Δεύτερη Ψαραλυκή: Η 2η Ψαραλυκή είναι η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη από τις Ψαραλυκές, με δύο beach cafι, γήπεδα βόλεϊ, γήπεδο μπάσκετ κοντά, ξαπλώστρες και σε κοντινή απόσταση και αυτή από το χωριό. Αυτή είναι και η παραλία που έχει όλη τη “δράση”. Οι οικογένειες έρχονται από νωρίς, αλλά κατά το μεσημέρι εμφανίζονται και οι ξενύχτηδες για τον πρώτο καφέ. Ίσως το καλύτερο μέρος για να «κόψεις κίνηση» ή για να βρεις κάποιον που γνώρισες χτες το βράδυ. Πέρα από όλα αυτά είναι μια πανέμορφη αμμουδιά, με αλμυρίκια για σκιά και πεντακάθαρα, σχετικά ρηχά νερά. Σηκώνει κύμα μόνο με δυνατούς νοτιάδες.

Τρίτη Ψαραλυκή: Η 3ή και τελευταία από τις Ψαραλυκές, γνωστή και ως Παναγιά ή Περιγιάλι λόγο της ομώνυμης ταβέρνας. Η παραλία έχει άμμο μέσα έξω και δέντρα για σκιά. Επηρεάζεται από τους δυνατούς νοτιάδες και το μεγάλο της ατού είναι η κοντινή ταβέρνα που φημίζεται για τα μαγειρευτά και τα ψητά της. Σωρός: Ο Σωρός είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Πανέμορφη αμμουδιά, με πεντακάθαρα σχετικά βαθιά νερά, και όμορφα μέρη για βόλτα με μάσκα Το πλάτος της την κάνει ιδανική για ρακέτες ή αλλά παιχνίδια, ενώ οι δύο εξαιρετικές ταβέρνες είναι ότι πρέπει για να κλείσει μια ιδανική μέρα στην παραλία.Απάντημα: Το απάντημα είναι ένας μικρός κόλπος, στο καρνάγιο του οποίο έδεναν παλιά τα καΐκια για το Σπήλαιο. Πάνω από την παραλία υπάρχει εστιατόριο με έθνικ κουζίνα και ένα συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο βυθός έχει περισσότερο βράχια και μέτριο βάθος, ιδανικός για μία βόλτα με τη μάσκα.

Γλυφά: Μια μικρή παραλία με άμμο, δίπλα στον δρόμο, χωρίς δέντρα για σκιά. Πεντακάθαρα νερά, μέτριο βάθος και το καφέ στο διπλανό ξενοδοχείο προσφέρεται για ροφήματα ή σνακ.

Μικρός Σωρός: Λίγο πριν το Σωρό υπάρχει η παραλία του μικρού Σωρού και ένας μικρός κόλπος. Είναι μια ήσυχη παραλία με αμμουδιά και μέτριου βάθους νερά, ενώ στα βράχια, στη βόρεια πλευρά της έχει πλούσιο υποθαλάσσιο ενδιαφέρον.Φανερωμένη: Στο πιο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, η Φανερωμένη είναι μια (δύο για την ακρίβεια) από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές στο νησί. Το τοπίο μοιάζει σεληνιακό με περίεργους γεωλογικούς σχηματισμούς, το ομώνυμο εκκλησάκι στη μέση και δύο παραλίες, μία βόρεια με βράχια και μια νότια σε έναν απάνεμο κόλπο με αμμουδιά. Ο δρόμος προς το ακρωτήρι είναι λίγο κακοτράχαλος αλλά αξίζει την περιπέτεια.

Άι Γιώργης: Ο Άι Γιώργης είναι ένας πανέμορφος, απάνεμος κόλπος που βλέπει στο γειτονικό νησί του δεσποτικού. Η θέα είναι μαγευτική και ο κόλπος προσφέρει καταφύγιο σε ανθρώπους και σκάφη από τους δυνατούς ανέμους. Ανάμεσα στις δυο παραλίες θα βρείτε πολλές ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό και ολόφρεσκα θαλασσινά. Επίσης, υπάρχει καραβάκι που μπορεί να σας πάει σε ερημικές παραλίες και στο Δεσποτικό όπου μπορείτε να επισκεφθείτε και την αρχαιολογική ανασκαφή.

Λιβάδι: Το Λιβάδι είναι μια μεγάλη αμμουδιά με σχετικά ρηχά νερά και δυτικό προσανατολισμό. Λόγο αυτού και με τους βοριάδες, είναι ιδανική για παιχνίδια με τα κύματα ή ακόμα και surf αν είστε αρκετά ικανοί.

Μοναστήρια: Τα Μοναστήρια είναι ένας πανέμορφος κόλπος ανάμεσα σε δύο λόφους, με σοκολατένια αμμουδιά και πανέμορφο βυθό. Ο δρόμος μετά τον Κάμπο είναι χωματόδρομος, πράγμα που θα κάνει τη διαδρομή λίγο περιπετειώδη. Πάραυτα είναι ένα από τα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε στο νησί.

Σιφνέικο: Το Σιφνέικο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του οικισμού και είναι μια αμμώδης παραλία με βράχια στις δύο άκρες τις. Ο βυθός προσφέρεται για εξερεύνηση εκτός από τις μέρες που λόγω των δυνατών βοριάδων, η παραλία είναι μόνο για βόλτα ή για παιχνίδια στα κύματα. Πάνω από την παραλία θα βρείτε ένα εστιατόριο και ένα σνακ μπαρ, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Δεν είναι ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν την παραλία ως Sunset Beach.

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΝΤΩ στη Νάουσσα, Πάρος. Τα 13 ευρύχωρα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας. Η θέα στην θάλασσα από την υπέροχη μεγάλη βεράντα μας στον πάνω όροφο είναι θαυμάσια, απολαύστε την! Τηλ.: 22840 51590 [email protected] www.hotelmanto.com

CYCLADES ROOMS Αντίπαρος. Στο χωριό της Αντιπάρου, αγκαλιάζοντας την κυκλαδίτικη γοητεία, τα δωμάτια “Κυκλάδες” διαθέτουν 15 δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, καθώς και ένα δίχωρο διαμέρισμα. Όλα με εξαιρετική θέα στον κήπο με ελιές και φοίνικες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τον τύπο του δωματίου που σας ταιριάζει! Τηλ.: 2284061054 6944178715 www.cycladesrooms.gr

VILLA DEL MAR Αντίπαρος – Καλούδια. Mόλις 5 λεπτά μόλις από το λιμάνι με εύκολη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες. Ανήκει στην κατηγορία LUX, επιτρέπει την διαμονή κατοικίδιων και η καθαριότητα γίνεται σε καθημερινή βάση. Τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα. Με πολύ ωραίο κήπο, κατάλληλο και για παιδάκια. Τηλ.: 2284061761 6981819229 www.villadelmar.gr

ΦΑΓΗΤΟ

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ στον κεντρικό δρόμο 50μ. από το λιμάνι, Αντίπαρος. Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα από το 1981. Τηλ. 2284061061
Facebook: Taverna Klimataria

ΠΕΡΑΜΑΤΑΚΙ Αντίπαρος – Σωρός. Το εστιατόριο μας βρίσκεται στο πανέμορφο νησί Αντίπαρος μόλις λίγα μέτρα από την θάλασσα στην περιοχή Σώρος. Προσφέρουμε στους πελάτες μας παραδοσιακά μαγειρευτα φαγητά και πολύ νόστιμες χειροποιητες πίτες. Facebook: Peramataki Soros

SAN GEORGIO CAPTAIN PIPINOS Αγ. Γεώργιος Αντίπαρος. Η παραδοσιακή μας ψαροταβέρνα διαθέτει δικό της καίκι με το οποίο ψαρεύει και προσφέρει φρέσκα ψάρια στους επισκέπτες της. Δοκιμάστε την κακαβιά και την αστακομακαρονάδα μας! Όλα τα πιάτα αποτελούνται από ντόπια προϊόντα. Τηλ. 2284021823

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 ASTROSCOPE51 Αντίπαρος – Καλούδια. Ξενάγηση νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπιο. Δείτε ζωντανά πλανήτες, σμήνη αστέρων, νεφελώματα και γαλαξίες. 6945040221

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ