Ελάτε στην παρέα μας

Ταξίδια

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ: Ιδανικό καταφύγιο ηρεμίας και χαλάρωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν επιλέξετε να επισκεφτείτε τη λίμνη Πλαστήρα είναι βέβαιο ότι η ομορφιά της σε συνδυασμό με τη διαμονή στα πανέμορφα καταλύματα της περιοχής θα κάνουν τις ημέρες σας πολύ όμορφες.

Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε τόσο ξενοδοχεία υπερπολυτελείας με πισίνες και spa, όσο και παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια απόλυτα ταιριαστούς στο ονειρικό τοπίο της περιοχής. Όλα ανεξαιρέτως τα καταλύματα αποτελούν ιδανικό καταφύγιο, ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από το άγχος της πόλης. Ανάλογα με το γούστο σας μπορείτε να επιλέξετε κάποιο κατάλυμα που να ταιριάζει καλύτερα με τις απαιτήσεις σας και να προσφέρει πανοραμική θέα στη λίμνη ή στο βουνό ή και τα δυο μαζί. 
Δεν λείπουν τόσο τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων όσο και τα απλά ενοικιαζόμενο δωμάτια με τη σπιτική φιλοξενία. Κάντε την έρευνα σας και να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε μια θαυμάσια διαμονή. 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ  ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Στην περιοχή θα βρείτε θρησκευτικά μνημεία με μεγάλο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, μοναστήρια, μουσεία, το φράγμα, το βοτανικό κήπο, το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, τοξωτά γεφύρια και σπήλαια καθώς και σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα που κόβουν την ανάσα.
Βοτανικός Κήπος   
Κοντά στο Νεοχώρι συγκεντρώνει σημαντικά χλωριδικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής.
Δασικό χωριό Δρυάδες
Στις Νοτιοανατολικές πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 950 μ. περιλαμβάνει είκοσι ξύλινα σπιτάκια.
Εκπαιδευτικό Δάσος Μπελοκομίτη 
Δασική έκταση με βασικές υποδομές για περιήγηση, πεζοπορία και περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Καταρράκτης Ανθοχωρίου
Σε ένα σημείο με οργιώδη βλάστηση και άφθονα νερά λίγο πάνω από το νερόμυλο Ανθοχωρίου.
Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης
Είναι πλήρως εξοπλισμένο και στεγάζεται στο παλαιό λιθόκτιστο σχολείο στο κέντρο του Νεοχωρίου.
Κέντρο Χλωρίδας και Πανίδας  
Λειτουργεί ως μουσείο χλωρίδας και πανίδας στο παλιό πέτρινο σχολείο  Καστανιάς.
Σπηλιά του Γάκη  
Ανεξερεύνητο σπήλαιο με εντυπωσιακό διάκοσμο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Σπηλιά του Καΐμακιά
Ένα εντυπωσιακό σπήλαιο στη θέση Μέγα Ρέμα με υπόγειο ποτάμι στο εσωτερικό του.
Μουσείο Υποδημάτων   
Δίπλα στο εργαστήριο της Βιοτεχνίας Υποδημάτων Χορού στην Καστανιά με μεγάλη συλλογή υποδημάτων.
Μουσείο Πλαστήρα
Στο Μορφοβούνι και είναι αφιερωμένο στο έργο και τη ζωή του μαύρου καβαλάρη.
Νερόμυλος Ανθοχωρίου   
Παλιός ανακαινισμένος νερόμυλος που αποτελεί σταθμό αναψυχής για κάθε επισκέπτη. Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων Οργανωμένο ορειβατικό καταφύγιο στη θέση Καραμανώλη σε υψόμετρο 1.536μ.
Παρατηρητήριο  
Λίγο πριν το φράγμα αγναντέψτε πανοραμικά τη λίμνη από ένα πέτρινο οικίσκο σκαρφαλωμένο στο βράχο. Πυροφυλάκιο Καστανιάς Εύκολα προσβάσιμο προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα από υψόμετρο 1.081μ.
Πυροφυλάκιο Καζάρμα 
Σε υψόμετρο 1.977μ. προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα και ανταμείβει τους υπομονετικούς πεζοπόρους.
Φρούριο Φαναρίου  
Το μοναδικό βυζαντινό φρούριο της δυτικής Θεσσαλίας με ύψος τοιχών 10μ και πλάτος 2 μ.  

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Νεοχώρι
Το Νεοχώρι είναι ένα μικρό χωριό που απλώνεται στην πλαγιά πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα. Πολλοί πιστεύουν ότι προσφέρει την καλύτερη θέα στην λίμνη. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που η περιοχή έχει αναπτυχθεί τουριστικά. Στο Νεοχώρι θα βρείτε άριστες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε παραδοσιακό αλλα και πιό σύγχρονο στυλ. Εξαιρετικές είναι και οι ταβέρνες που υπάρχουν στο χωριό, που με τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ τους και με την εξαιρετική θέα που προσφέρουν, σου αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το εσωτερικό της οποίας κοσμείται με τοιχογραφίες του 16ου και 17ου αιώνα.

Καλύβια Πεζούλας
H λίμνη Πλαστήρα, 25χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας, παρουσιάζει μια άκρως ονειρική εικόνα, με κατάφυτες βουνοκορφές, χειμάρρους και γαλήνια κρυστάλλινα νερά. Η πιο τουριστικά αναπτυγμένη πλευρά της είναι η νοτιοδυτική, στις όχθες της οποίας μικρά χωριουδάκια ξεπροβάλλουν σαν απόκοσμες οπτασίες. Ο πιο οργανωμένος οικισμός, ωστόσο, είναι τα Καλύβια Πεζούλας σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη Πλαστήρα. Εδώ  θα γευματίσετε σε εξαιρετικές ταβέρνες και θα επιδοθείτε σε υπαίθριες δραστηριότητες  (π.χ. σε ιππασία και τοξοβολία).

Πεζούλα
Η Πεζούλα είναι μια γραφική κοινότητα που βρίσκεται σε απόσταση 42χλμ. νοτιοδυτικά της Καρδίτσας και σε κοντινή απόσταση από τη πλαζ Πεζούλας και τη λίμνη Πλαστήρα. Η Πεζούλα είναι κτισμένη στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού, μέσα στο πράσινο και διαθέτει αγροτικό ιατρείο. Κοντά στο Ποτάμι υπάρχει ένας γραφικότατος νερόμυλος. Η διαδρομή από την πόλη προς τη Πεζούλα είναι υπέροχη καθώς περνά μέσα από την καταπράσινη φύση. Καστανιές, έλατα και βελανιδιές εναλλάσσονται και δημιουργούν τοπία μοναδικής αισθητικής. Τα σπίτια του οικισμού είναι κτισμένα κατά μήκος και των δύο πλευρών της ρεματιάς που διασχίζει το χωριό.

Κρυονέρι
Το πανέμορφο χωριό Κρυονέρι είναι κτισμένο σε υψόμετρο 850μ. στον ορεινό όγκο των Αγράφων σε μικρή απόσταση απο τη λίμνη Πλαστήρα. Απέχει 22χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας, ενώ παλαιότερα ονομάζονταν Τσιφλίκι. Σήμερα το Κρυονέρι είναι ένα μαγευτικό μέρος με πυκνή βλάστηση, άφθονα νερά και φρέσκα κηπευτικά προϊόντα. Επιπλέον διαθέτει πολλά καταλύματα, χώρους εστίασης αλλά και αναψυχής και είναι ιδανικό για χειμερινές διακοπές, αν και όλο το χρόνο προσφέρει ηρεμία και αναζωογόνηση συνδυάζοντας το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον με τις υποδομές για αθλήματα (ιππασία, ποδήλατο βουνού, ποδήλατο λίμνης, κανό, ορειβασία κτλ.).

Λαμπερό
Σε μια από τις πολλές και πανέμορφες πλαγιές του ορεινού όγκου των Αγράφων χωμένο μέσα στο πράσινο και σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από την πόλη της Καρδίτσας βρίσκεται το Λαμπερό. Είναι χτισμένο στην πλαγιά που ξεκινάει από τον αυχένα της “Μοναχής Καστανιάς” και κατηφορίζοντας προς την ποταμιά, μετά από την πλατεία του χωριού ξεχωρίζει σχηματίζοντας περισσότερες ραχούλες και πλαγιές. Οι δύο μεγάλες ράχες που κουβαλούν πάνω τους σε υψόμετρο 750 μέτρων, τους δύο μαχαλάδες του χωριού, δημιουργούν το γράμμα Λάμδα. Στο Λαμπερό ανήκουν και δύο οικισμοί, τα Ζερβέικα και ο Άγιος Αθανάσιος.

ΔΙΑΜΟΝΗ
• ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στον Οικισμό Κουτσοδήμος ανάμεσα στο Κρυονέρι και τα Καλύβια Πεζούλας, στον κύριο οδικό άξονα του γύρου της Λίμνης Πλαστήρα. Αποτελείται από 5 δωμάτια με διαφορετική διακόσμηση το καθένα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τζάκι. Καλέστε μας για να ενημερωθείτε για τις προσφορές μας: 2441092984 – 6978095454. Φαξ:2441092924 www.filoxenia-plastira.com
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΖΟΥΛΑ Είναι χτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, στην άκρη του οικισμού Καλύβια Πεζούλας και προσφέρει καταπληκτική θέα στα βουνά των Αγράφων αλλά και στη λίμνη Πλαστήρα. Επισκεφτείτε το για να απολαύσετε τη ζεστασιά του πέτρινου τζακιού το χειμώνα! Καλύβια Πεζούλας, 2441092448 – 6981138007 φαξ: 2441092228 [email protected]www.pezoula.gr
• ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ Πήρε το όνομά του από το παλιό πέτρινο σπίτι του 1900, που πριν από κάποια χρόνια μετατράπηκε σε παραδοσιακό ξενώνα. Με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στην διακόσμηση, τα δωμάτια είναι μεγάλα και φωτεινά, διαθέτοντας τζάκι (μερικά) και ατομικά μπαλκόνια. Τηλ. 2441092128 – 6946230558 – 6986091258 [email protected]www.xenonastopetrino.gr
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΓΙΟΝ 3 χτισμένο στον οικισμό Άγ. Αθανάσιος του χωριού Λαμπερό, στις ανατολικές όχθες της Λίμνης Πλαστήρα, σε υψόμετρο 800 μέτρων, η προνομιακή του θέση του χαρίζει πανοραμική θέα στη λίμνη. 6937289915 – 2441094660 – 2441094970 [email protected] www.hoteltitagion.gr

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΦΑΓΗΤΟ
• ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ Xώρος τέρψης των αισθήσεων, όπου η γεύση και η ακοή έχουν την τιμητική τους καθημερινά, με το ζωντανό πρόγραμμα της φύσης, αφού το κτήμα βρίσκεται πραγματικά στην εξοχή και παράλληλα οι καλομαγειρεμένες παραδοσιακές γεύσεις εγγυώνται μοναδική απόλαυση. 18ο χλμ. Καρδίτσας – Μουζακίου.  Τηλ. 2441034134 – 6932613040  [email protected]www.halilis.gr


Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ