Ελάτε στην παρέα μας

Ταξίδια

Η παρθένα ομορφιά της Βόρειας Εύβοιας

Δημοσιεύθηκε

στις


H Βόρεια Εύβοια είναι ένας συνδυασμός βουνού και θάλασσας, με απέραντη φυσική ομορφιά, γαλαζοπράσινες παραλίες που εκτείνονται στις ακτές του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, και του Αιγαίου Πελάγους. Σπάνια ορεινά τοπία, φαράγγια, καταρράκτες, καταπράσινοι κάμποι, σε συνδυασμό με το  καταπληκτικό κλίμα, δημιουργούν διάθεση μοναδική. Ανεπηρέαστη από τον μαζικό τουρισμό η Βόρεια Εύβοια αποτελεί για τον επισκέπτη ιδανικό προορισμό για μια διήμερη εκδρομή ή για χαλαρωτικές διακοπές. Πόλεις όπως η Αιδηψός, Ιστιαία, Ωρεοί, Λίμνη, Αρτεμίσιο, Κήρινθος, Ροβιές κ.λ.π –ανέπτυξαν μεγάλη πολιτισμική δραστηριότητα σε όλες τις  περιόδους πού αφορούν στην ιστορία του Ελληνισμού.

Φυσικά αξιοθέατα
Καταρράκτες Δρυμώνα: Οι Καταρράκτες Δρυμώνα βρίσκονται στην Βόρεια Εύβοια μεταξύ του χωριού Κερασιά και Δρυμώνα, σε υψόμετρο 620 μέτρων, 4 χιλιόμετρα από το Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ. Από την Ιστιαία στη διαδρομή μέσω Καμάρια, Βουτά, Κοκκινομηλιά, η απόσταση είναι 25χλμ περίπου. Από τις Ροβιές 20 χιλιόμετρα, και 25 χλμ. βόρεια της Λίμνης.
Φαράγγι του Νηλέα: Το Φαράγγι του Νηλέα (Αράπης), βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ Κεραμεία – Αγία Άννα. Η ονομασία προέρχεται από τον ποταμό Νηλέα, που διασχίζει το φαράγγι, λόγω του ότι η κήτη του σε ορισμένα σημεία είναι μαύρη.
Μεγάλο Λιβάρι: Ένας σύντομος δρόμος που διασχίζει τον κάμπο της Ιστιαίας (5.8χλμ,από το κέντρο τις Ιστιαίας) σας οδηγεί στην παραλία της, τα Κανατάδικα, όπου υπάρχουν δύο σπουδαίοι υδροβιότοποι, το Μεγάλο και το Μικρό Λιβάρι, δεξιά και αριστερά από τον δρόμο. Πρόκειται για παράκτιους υδροβιότοπους, οι οποίοι βρίθουν από καλάμια και πλούσια βλάστηση. Τα νερά που τους τροφοδοτούν είναι γλυκά και προέρχονται από πηγές και ρυάκια. Το Μεγάλο Λιβάρι έχει έκταση πυρήνα περίπου 500 στρέμματα, ενώ το Μικρό 30. Περίπου 4.500 στρ. της ευρύτερης περιοχής καλύπτονται από τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη πτηνών, ενώ όταν είναι η εποχή της αποδημίας μπορεί να δείτε κύκνους, χήνες, ακόμα και ερωδιούς ή χουλιαρομύτες.
Καταρράκτης Κρέμαση: Κρυμμένος από την πυκνή βλάστηση, σε ένα δύσβατο σημείο μέσα στο δάσος στα όρια των χωριών Μηλιές – Αγδίνες – Κρυονερίτης, υπάρχει ο καταρράκτης με την ονομασία Κρέμαση. Δημιουργήθηκε από τις πήγες του πόταμου Ξηριά (Κάλλας). Μπορείτε να πατέ από το δρόμο που οδηγεί από την Ιστιαία στο χωριό Κρυονερίτης, φτάνοντας στο χωριό Μηλιές, εκεί πρέπει να ρωτήσετε, αλλά μόνο με τη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων θα τον βρείτε (μόνο με 4Χ4 αυτοκίνητο).
Καταρράκτης της Γερακιού: Πέντε χιλιόμετρα μακριά από το Πευκί βρίσκετε το χωριό Γερακιού και περίπου 700 μέτρα πριν το χωριό σε μια όμορφη τοποθεσία βρίσκεται ο καταρράκτης της Γερακιού. Πρόκειται για ένα μικρό όμορφο καταρράκτη, δίπλα στο δρόμο, στην αριστερά πλευρά όταν έρχεστε από το Πευκί.Αν θέλετε να επισκεφτείτε τον καταρράκτη στον περιφερειακό δρόμο του Πευκί θα βρείτε την πινακίδα και τον δρόμο που σας οδηγεί εκεί.

Παραλίες
Οι επιλογές πολλές και μπορείτε να διαλέξετε, ανάλογα με τις επιθυμίες. Σε πολλές παραλίες τα νερά είναι βαθιά και κρύα, άλλου πάλι θα εκπλαγείτε για το ποσό ρηχά και ζεστά είναι. Επίσης, θαυμασμό προκαλεί η εναλλαγή των τοπίων, δάσος με πυκνή βλάστηση, τα πεύκα σχεδόν μέχρι το κύμα, μικροί κόλποι, νησάκια, μαζί με το γαλάζιο της θάλασσας, να συνθέτουν παραδεισένια τοπία. Γνωστές και ονομαστές οι παραλίες της Βόρειας Ευβοίας στο: Πήλι, Κυμάσι Μαντούδι, Κρύα Βρύση Κήρινθου, Αγία Άννα, Αχλάδι, Κοτσικιά, Ψαροπούλι Βασιλικά, Μαύρικας και Άγιος Νικόλαος Ελληνικών, Κουτσούμπρι Αγριοβότανο, Καστρί Γούβων, Πευκί Αρτεμισίου,  Ασμήνιο, Κεφάλες Μηλέα Ασμηνίου, Κανατάδικα, Τσοκαΐτη Ιστιαίας, Όρεων Ν, Πύργου, Νησιώτισσα Ν. Πύργου, Αγιόκαμπος, Πάντερμος Άγιου Αιδηψού, Βασιλίνας Κάβος Λιχάδα, Λιχαδονήσια, Άγιος Γεώργιος Λιχάδα Χρυσή Ακτή Γρεγολίμανο, Μήλος Γιάλτρα, Άγιος Νικόλαος Αιδηψού, Λουτρά Αιδηψού, Ήλια, Ρόβιες, Λίμνη, Κατούνια Λίμνης.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Agiocampos Bay στον Αγιόκαμπο Δήμος Αιδηψού. Κάντετις διακοπές σας και τον Σεπτέμβρη στο στεριανό νησί, στη Βόρεια Ευβοια. Προσφέρουμε υπερπολυτελή διαμερίσματα σε χώρο, με bar και πισίνα, μπροστά στην θάλασσα.Τηλ.: 22260 31624 – 22260 31479 email: [email protected]

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ