Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Σ. Πέτσας : «Χρυσή ευκαιρία αλλά και πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) και Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, για θεσμικά θέματα που αφορούν τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.

Στη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκε και το θέμα της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά στον χαρακτηρισμό Σχολικών Μονάδων ως Πρότυπων ή Πειραματικών.

Ο κ. Πέτσας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ να στείλει σχετική επιστολή προς όλους του Δήμους της χώρας προκειμένου ο θεσμός να επεκταθεί και σε περιοχές όπου δεν υφίσταται έως σήμερα. Μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων είναι μια χρυσή ευκαιρία αλλά και μια πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εκπαίδευση. Ας συμβάλλουμε όλοι μας στην αναβάθμιση του ρόλου του δημόσιου σχολείου σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας για το κοινό καλό των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ