Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Συνάντηση εκπαιδευτικών από ευρωπαϊκές χώρες στο Δήμο Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο  Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης υποδέχθηκε πρόσφατα εκπαιδευτικούς από πέντε χώρες της Ευρώπης στο Δημαρχείο της πόλης.
Η επίσκεψη των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, το επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νέα γενιά και τον αθλητισμό.
Ο κ. Παχατουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιος Θεοδωράκος καλωσόρισαν στην πόλη δασκάλους από την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ουαλία, τη Λετονία και τη Σλοβενία. Τους ευρωπαίους εκπαιδευτικούς συνόδευαν ο Διευθυντής του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου Βασίλης Ρηγόπουλος, καθώς και δάσκαλοι του σχολείου, καθώς το 18ο Δημοτικό Σχολείο είναι αυτό που επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υλοποιήσει το συνεργατικό σχέδιο με τίτλο B.L.O.S.S.O.M.- Both Listen to our Souls and Sharpen Our Minds.
Ο κ. Παχατουρίδης προσέφερε στους δασκάλους αναμνηστικά της πόλης και αναφερόμενος στο έργο τους δήλωσε: «Κάνετε το πιο σπουδαίο επάγγελμα που υπάρχει γιατί ασχολείστε με ότι πιο σημαντικό έχει κάθε οικογένεια. Τα παιδιά της. Γι’ αυτό στέκομαι μπροστά σας με αίσθημα ευθύνης, ταπεινοφροσύνης και υποχρέωσης. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα Erasmus είναι από τα πιο σημαντικά προγράμματα της Ευρώπης».
Οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον κ. Παχατουρίδη και τον κ. Θεοδωράκο για την άψογη υποδοχή και επισήμαναν πως δεν υπάρχουν διαφορές, μεταξύ των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα σχολεία: 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Ελλάδα), Ysgol y Dderi (Ουαλία), Gjerstad Skole (Νορβηγία), Ist. Com. G. Carducci (Νήσος Έλβα, Ιταλία), Ist. Com. B. Sestini (Αλιάνα, Ιταλία), Brinje Grosupjie (Σλοβενία) και Zeglava 4 Sakumskola (Λετονία).

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ