Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Επέλαση των… ρομπότ στο Περιστέρι

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Περιστερίου συνδιοργάνωσε τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, από κοινού με άλλους φορείς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» και ήταν μια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, που έφερε σε επαφή τους μαθητές και καθηγητές από όλη τη χώρα.


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης είχε την ευκαιρία και τη χαρά να θαυμάσει τους μαθητές μας να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και τη δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις της ρομποτικής.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και στους υπεύθυνους του Οργανισμού WRO HELLAS (εκ των διοργανωτών) για το σημαντικό σκοπό τους.
Συμμετείχαν τα σχολεία από όλη τη χώρα, έχοντας κάνει ομάδες των τριών μαθητών, δημιουργώντας, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ένα ρομπότ μοντέλο, που να μοιάζει και να συμπεριφέρεται σαν ένας ανθρώπινος αθλητής.

Οι νικητές – μαθητές θα πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα της Ρωσίας, 21-23 Νοεμβρίου 2014 στο Σότσι, στα πλαίσια του καθιερωμένου παγκόσμιου ετήσιου διαγωνισμού του World Robot Olympiad.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ