Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την εξέταση των υποψηφίων σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια.

Στα Αρχαία το γνωστό κείμενο ήταν από την Πολιτεία του Πλάτωνα ενώ το αδίδακτο κείμενο ήταν από τους Πόρους του Ξενοφώντα.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά με το νέο σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Μαθηματικά με το νέο σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά με το παλαιό σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Μαθηματικά με το παλαιό σύστημα για τα ημερήσια

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Μαθηματικά με το παλαιό σύστημα για τα εσπερινά

Την Παρασκευή ακολουθεί η εξέταση στα μαθήματα της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και Κοινωνιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 77.970 θέσεις, με την πλειονότητα να εξετάζεται με το αποκαλούμενο νέο σύστημα ενώ 7.752 υποψήφιοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξετασθούν με το παλαιό σύστημα.

Το «παλαιό» είναι το σύστημα με το οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια κατά το σχολικό έτος 2018-19. Με αυτό το σύστημα, οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, ενώ σε όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού υπάρχουν μαθήματα βαρύτητας με αυξημένο συντελεστή στον υπολογισμό των μορίων.

Το νέο σύστημα είναι η εφαρμογή για πρώτη φορά για το «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο προβλέπει την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών με το μάθημα της Κοινωνιολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ