Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ολοήμερο σχολείο 2.0: Έως τις 17:30 το ωράριο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά από Σεπτέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση» ανακοινώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και ο εμπλουτισμός του προγράμματος των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Αρχικά, το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα. Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή και άλλες θεματικές που αρέσουν στα παιδιά.

Σκοπός του Υπουργείου όπως αναφέρεται, είναι οι μικροί μαθητές και μαθήτριες μετά το σχολείο να είναι ελεύθεροι και να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά τους.

Πρόκειται για ένα ολοήμερο σχολείο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, χωρίς κριτήρια. Η στόχευση είναι διττή:

▪ αφενός η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης
▪ αφετέρου, να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην αγορά εργασίας για τους γονείς, και να ενισχυθεί η οικογένεια και ειδικά τους εργαζόμενοι γονείς, που αγωνίζονται καθημερινά, στο 24ωρό τους

“Οι αλλαγές που προωθούμε επιδιώκουμε να επιφέρουν πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλους. Η εκπαίδευση στο ολοήμερο θα είναι πιο ποιοτική, εφόσον το νέο πρόγραμμα σπουδών θα είναι σημαντικά ενισχυμένο με πολύ πιο δημιουργικές δράσεις. Προσπαθούμε έτσι να φέρουμε πιο κοντά το ωράριο του σχολείου στο ωράριο των εργαζόμενων γονέων.”, αναφέρει σχετικά η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ