Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ν. Κεραμέως: «Δεν τίθεται θέμα απολύσεων ή περικοπής κονδυλίων σε σχολεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία» διαβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης αναφερόμενη στην αξιολόγηση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η υπουργός Παιδείας μίλησε για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε, σε πρώτο στάδιο αξιολόγηση σχολείου και σε δεύτερο στάδιο αξιολόγηση εκπαιδευτικού. Σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων, για πρώτη φορά πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης».

 

Δείτε επίσης: Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά

 

Παράλληλα σε ό,τι αφορά την επίθεση στον φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η υπουργός ανέφερε ότι μίλησε με το ΥΠΡΟΠΟ για το περιστατικό και είπε συγκεκριμένα ότι, «Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός», ενώ, για την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ