Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νίκος Τζανάκης: “Να παραταθούν οι σχολικές διακοπές” – Η Όμικρον αναπτύσσεται ιλιγγιωδώς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καθηγητής Πνευμολογίας κ. Τζανάκης τόνισε την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα και για τα σχολεία, όπως η παράταση των σχολικών διακοπών ή την πρώιμη έναρξή τους, αλλά και η απαγόρευση των εκδρομών, καθώς υπάρχει ραγδία αύξηση των κρουσμάτων «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας – «Τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν τις 12-13.000 αυτές τις ημέρες»

Μιλώντας στην τηλεόραση ο καθηγητής Πνευμολογίας Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού καθώς όπως είπε έχουν ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες ενώ όπως εκτιμά τα κρούσματα κορονοϊού μπορεί να αγγίξουν τις 12-13.000το διάστημα αυτό

Ο Νίκος τζανάκης αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει». «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τζανάκης τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Όσο αφορά την μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε ότι έχει την ελπίδα να είναι <<τζούφια>> να υπάρχουν δηλαδή πολλά κρούσματα χωρίς ωστόσω να να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Τονισε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη. Έαν δεν είχαμε την Ομικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Τζανάκης: Να παραταθούν οι σχολικές διακοπές

Σχετικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες σχολιαζοντάς τα ο καθηγητής τα χαρακτήρισε στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία, η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ