Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Κοντά στους μαθητές ο Άρης Βασιλόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις


Το 3ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο και 4ο Δημοτικά Νέας Φιλαδέλφειας και 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας, επισκέφθηκαν σήμερα την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος, κ. Άρης Βασιλόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, κα Χαρά Ρόκου και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Βαγγέλης Κουμαριανός.
Απευθυνόμενος στα παιδιά ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «ξέρω ότι επωμίζεστε ένα πολύ βαρύ συναισθηματικό φορτίο, αφού υφίσταστε όλη την πίεση που υφίστανται κι οι γονείς σας λόγω της κρίσης. Και, πιστέψτε με, επειδή δεν είμαι δα και τόσο μεγαλύτερος, ξέρω πως είναι να νοιώθεις ότι σου έκλεψαν το μέλλον, ξέρω την οργή και την απελπισία. Όμως ξέρω και καλά τη δύναμη, την αντοχή, το κουράγιο, την αποφασιστικότητα που μπορείτε να επιδείξετε. Αν υπάρχουν αθώοι για όλα αυτά που ζούμε σήμερα αυτοί είστε εσείς. Μαζί σας θα ξελασπώσουμε το μέλλον».
Μιλώντας στους γονείς ανέφερε: «είναι ηρωισμός να μεγαλώνεις παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου. Ξέρουμε πόσο πολύ δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα. Όσο δυσκολεύεστε εσείς ως πολίτες, άλλο τόσο δυσκολευόμαστε κι εμείς ως δημοτική αρχή: χωρίς κονδύλια, με λιγότερους εργαζόμενους, υπό τη διαρκή απειλή των απολύσεων κι άλλων εργαζομένων παλεύουμε να ανταποκριθούμε στις δικές ανάγκες που ολοένα αυξάνονται».
Τέλος, μιλώντας προς τους καθηγητές, σημείωσε: «σε μια περίοδο οικονομικής ασφυξίας, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση απαξιώνει ολοένα και περισσότερο το έργο σας, θέλω να εκφράσω το βαθύ μας σεβασμό για τις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνετε καθημερινά για τα παιδιά μας»

Διαβάστε επίσης:

Παρών ο Γιώργος Αράπογλου στον Αγιασμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ