Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Η επανέναρξη των σχολείων το επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης Πατούλη – Κεραμέως με τους Δημάρχους της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

H προετοιμασία των σχολικών συγκροτημάτων από τους Δήμους με αφορμή την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως και τη συμμετοχή Δημάρχων της Αττικής.

Η Υπ. Παιδείας μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα προμηθεύσει όλα τα σχολεία της Αττικής με επιπλέον αντισηπτικά, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσει και β΄δόση, θα ενισχυθούν περαιτέρω υλικά καθαρισμού και εστίασε στην ανάγκη να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των σχολείων τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Σε αυτό το πλαίσιο η κα Κεραμέως κάλεσε τους Δημάρχους να αξιοποιήσουν στο έπακρο το προσωπικό καθαριότητας που έχουν στη διάθεση τους.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας τόνισε θα πρέπει τα σχολεία να διαθέτουν αποθέματα μασκών, ωστόσο διευκρίνισε πως είναι υποχρεωτική μόνο για τους εκπαιδευτικούς που κάνουν παράλληλη στήριξη σε μαθητές. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο θέμα των απολυμάνσεων τονίζοντας ότι κατόπιν συστάσεων από τους ειδικούς επιστήμονες αποφασίστηκε να γίνονται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρξουν κρούσματα, προκειμένου να μην αναπνέουν οι μαθητές τα χημικά αέρια από τη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση η κα Κεραμέως επισήμανε πως σε περίπτωση κρούσματος οι Δήμοι θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον ΕΟΔΔΥ και να ακολουθούν τις σχετικές συστάσεις, ενώ θα διανεμηθεί και σχετικό πρωτόκολλο οδηγιών.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση να ενημερώσει τους Δήμους. «Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε για άλλη μία φορά ότι σε κρίσιμες περιόδους μπορεί να στηρίξει έμπρακτα τους πολίτες και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εθνική μάχη που δίνει η χώρα, με όσα μέσα διαθέτουμε» τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση χειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση.

Οι Δήμαρχοι από την πλευρά τους έθεσαν στην Υπουργό ζητήματα που σχετίζονται με την αδυναμία σε πολλές περιπτώσεις, χρηματοδοτικής κάλυψης του κόστους των εργασιών καθαρισμού των σχολείων όσο συχνά απαιτείται, την ανάγκη έκδοσης σαφών οδηγιών σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος αλλά και την ανάγκη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής-Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Πετρούπολης Στ. Βλάχος,  Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Ι. Βούρος, Αχαρνών Σπ. Βρεττός, Φιλοθέης – Ψυχικού Δ. Γαλάνης,  Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Πόρου Ι. Δημητριάδης,  Ιλίου Ν. Ζενέτος,  Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος,  Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Παιανίας Ισ. Μαδης, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος,  Σπάτων – Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος,  Δάφνης – Υμηττού Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Πειραιά Ι. Μώραλης, Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός,  Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος,  Ελευσίνας Α. Οικονόμου,  Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου,  Φυλής Χρ. Παππούς, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Χαλανδρίου Σπ. Ρούσσος, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης,  Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Π. Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος,  Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης και Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, το δήμαρχο Αθηναίων  εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ν. Αβραμίδης, το δήμαρχο Περιστερίου ο αντιδήμαρχος Γ. Τσίνας, και Ελληνικού – Αργυρούπολης  ο Ι. Κονταρίνης, ενώ μετείχε και η Γ. Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σ. Γκίκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ