Ελάτε στην παρέα μας

Ηλιούπολης

Εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες με το Media Lab

Δημοσιεύθηκε

στις


Δωρέαν δεξιότητες προσφέρει το Media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης όπου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όσοι ενδιαφέρονται μαθαίνουν τρόπους να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με χρήση απλών και δωρεάν εργαλείων multimedia! Ειδικότερα τα μαθήματα έχουν ως εξής:
– Εισαγωγή στους υπολογιστές για αρχάριους I.  Βασικές γνώσεις υπολογιστών και πώς να διαχειριζόμαστε το email μας  με ελεύθερα προγράμματα στο διαδίκτυο.

– Εισαγωγή στους υπολογιστές για αρχάριους II. επεξεργασία κειμένου (office)  ή  υπολογιστικού φύλλου (calc) με ελεύθερα προγράμματα στο διαδίκτυο.

– Web Radio. Πως να φτιάξετε  το δικό σας διαδικτυακό ραδιόφωνο χωρίς κόστος και να δημιουργήσετε μία ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή.

– Dvd Free Studio. πως να κατεβάσετε video ή mp3  από το διαδίκτυο, πως μετατρέπετε ένα αρχείο video, ήχου ή και εικόνας από τον υπολογιστή σας ή το internet σε άλλη μορφή αρχείου. Επίσης μαθαίνετε να επεξεργάζεστε τα αρχεία μας μέσω της ελεύθερης σουίτας.

– Video Streaming. Μαθαίνετε πώς να φτιάχνετε το δικό σας διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι χωρίς κόστος και να  δημιουργείτε μία ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

– Web Filtering. Μαθαίνετε πως να ρυθμίσετε το οικιακό σας δίκτυο και τους υπολογιστές μας, ώστε να ελέγχετε  τις ιστοσελίδες που θα έχουμε πρόσβαση προκειμένου να προστατέψετε τα παιδιά από τους κινδύνους του Internet.

– Audacity. Ηχογράφηση ζωντανής μουσικής, επεξεργασία MP3, WAV και άλλων αρχείων ήχου,  μίξη σε ήχους,  αλλαγή  ταχύτητας ή του τόνου μιας ηχογράφησης και πολλά άλλα.

– Movie Maker. Φτιάχνετε το δικό μας βίντεο. Μαθαίνετε να εισάγετε βίντεο και φωτογραφίες,  να εφαρμόζετε εφέ μεταβάσεων, να ενσωματώνετε μουσική υπόκρουση,  να προσθέτετε τίτλους και λεζάντες, να αποθηκεύετε το έργο, να το δημοσιεύετε στο διαδίκτυο.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Brain Pulse Room και απαιτείται προεγγραφή.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εξατομικευμένης πρακτικής εξάσκησης στους υπολογιστές του Media Lab, με τη βοήθεια των Media Labers,  Στάθη Νικολακόπουλου, Δημήτρη Μπαρμπαγιώργη και Γιώργου Στεφανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ