Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής για τη διαδικτυακή συνάντηση με την κα Κεραμέως

Δημοσιεύθηκε

στις

“ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κυρία Υπουργέ Παιδείας, Κύριε Δήμαρχε
Οι μαθητές και οι οικογένειες τους απαιτούν λύσεις
για την Προστασία της ζωής τους και όχι προεκλογικά επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο Προσχηματικός διάλογος και τα επικοινωνιακά «παιχνίδια» της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εν μέσω πανδημίας σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και της αγωνίας των οικογενειών τους, έχουν δυστυχώς τη σφραγίδα και τις ευλογίες ΚΑΙ της  Διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η κ. Κεραμέως  το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει αρκετές διαδικτυακές συζητήσεις σε διάφορους  Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις μιας και όλος αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται πιο πολύ να εντάσσεται στα πλαίσια προεκλογικής εκστρατείας της Υπουργού και όχι της προσπάθειας να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας .

Ο Δήμος μας αντί να διασφαλίσει τον δημοκρατικό διάλογο ως όφειλε και όπως είχε διατυμπανίσει, και να συμβάλει στην προσπάθεια να ακουστεί η αγωνία ΟΛΗΣ της εκπαιδευτικής κοινότητας , έγινε συμμέτοχος σε μια παρωδία διαλόγου, πίσω από κλειστά μικρόφωνα, και με συμμετοχή για άλλη μια φορά μόνο των «ημέτερων» γνωστών και φίλων .

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

  • Οι ερωτήσεις των φορέων που συμμετείχαν, έπρεπε να είχαν υποβληθεί, εγκριθεί και ταξινομηθεί από την προηγούμενη μέρα.
  • Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας είχε αποφασίσει να συμμετέχουν και τα σωματεία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας (Σεφέρης) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δ΄ΕΛΜΕ), αυτά αποκλείστηκαν.
  • Η συζήτηση δε μεταδόθηκε από τον δημοτικό σταθμό Επικοινωνία 94Fm. όπως είχε προαναγγελθεί με αποτέλεσμα κανείς, εκτός από όσους συμμετείχαν σε αυτή, να μην έχει  τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει.

Κύριε Δήμαρχε

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μάσκες και αντισηπτικά αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις και μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα και λειτουργία των σχολείων.

Τα χρόνια προβλήματα της παιδείας δεν λύνονται με επικοινωνιακά τερτίπια αλλά με ουσιαστικό  διάλογο με τους οργανωμένους φορείς. Έναν διάλογο απαλλαγμένο από μικρό-παραταξιακές κομματικές η ψηφοθηρικές  λογικές αλλά με «Ευήκοα ώτα!» που θα οδηγήσει σε παρεμβάσεις ουσίας προς όφελος  των εκπαιδευτικών, των μαθητών,  των οικογενειών τους ,αλλά  και ολόκληρης της κοινωνίας .

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια χειραγώγησης της εκπαιδευτικής οικογένειας αλλά και των συμπολιτών μας, σε ένα διάλογο φιάσκο που φέρει την υπογραφή της διοίκησης του δήμου μας.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές  της Υπουργού παιδείας να χρησιμοποιήσει την ιδιότητα της ως εφαλτήριο προεκλογικής καμπάνιας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας,

Απαιτούμε προστασία και του Δημόσιου σχολείου.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ