Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ηράκλειο Αττικής: Ο Χ-τύπος παρών στα drive through rapid tests – Αποκλειστικές δηλώσεις Ράπτη, Κεφαλογιάννη, Μπάμπαλου [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ξεκίνησε η διεξαγωγή των drive through rapid test στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Από τις 10 το πρωί μέρος της Μαρίνου Αντύπα έχει κατακλυστεί από αυτοκίνητα και δίκυκλα, καθώς οι πολίτες καταφτάνουν στο σημείο, και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχωρά σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19.

 

 

Η διαδικασία έλαβε μέρος σήμερα μετά από αναβολή της λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών και όπως δείχνουν όλα μέχρι στιγμής κινείται ομαλά και με τη συνεργασία όλων.
Το παρών έδωσαν μέλη της διοίκησης του Δήμου μεταξύ τους και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Μπάμπαλος, ενώ το σημείο επισκέφθηκε και η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη.
Όσα δήλωσαν αποκλειστικά στον Χ-τύπο
Η Υφυπουργός κα Ράπτη μίλησε αποκλειστικά στο Χ-τύπο τόσο για τη διαδικασία των τεστ, όσο και για τις ενέργειες που δρομολογούνται από το Υπουργείο σχετικά με το κομμάτι της ψυχικής υγείας όχι μόνο όσων έχουν νοσήσει από τον Covid-19, αλλά και όσων έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά από τον εγκλεισμό αναφέροντας: “Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα στο Ηράκλειο. Καταλαβαίνουμε ότι όλη αυτή η δράση της αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική και σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία και στον τομέα στον οποίο βρίσκομαι εγώ, το Υπουργείο Υγείας έχει εκπονήσει συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία είναι προγράμματα για την ψυχολογική στήριξη αφενός των ασθενών μας που έχουν κορωνοϊό είτε νοσηλεύονται στο σπίτι τους μέσω τηλεδιάσκεψης – τηλεσυμβουλευτικής, είτε σε νοσοκομείο, ειδικοί ψυχολόγοι έχουν επικοινωνήσει και δίνουν τη δυνατότητα να συνομιλήσει κάποιος σε αυτή τη δύσκολη περίσταση που είναι μόνος του.
Από κει και πέρα το 10306 η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι αυτή που λειτουργούμε από την έναρξη της πανδημίας και δέχεται πάρα πολλά τηλεφωνήματα, ειδικά από υπερήλικες, που μιλούν σε ειδικούς ψυχολόγους όλο το 24ωρο, ανώνυμα και δωρεάν. Από κει και πέρα θα υπάρξουν και δράσεις στήριξης των παιδιών σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, γιατί καταλαβαίνουμε ότι το lockdown, ειδικά μέχρι τώρα, είχε μέχρι τώρα σημαντικές ψυχολογικές συνέπειες και στα παιδιά και ελπίζουμε σταδιακά τώρα που άνοιξαν και τα σχολεία να μπορέσουμε, πηγαίνοντας και με ψυχολόγους στα σχολεία να τα στηρίξουμε ακόμα περισσότερο.”
Η κα Κεφαλογιάννη την πλευρά της αποκαλύπτει στον Χ-τύπο πώς προχωρά μέχρι στιγμής η διαδικασία των τεστ στο Βόρεια Τομέα: “Βρισκόμαστε στο Νέο Ηράκλειο όπου οι πολίτες έρχονται με το αυτοκίνητό τους να κάνουν rapid test. Είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνει κανείς τεστ γιατί είναι ασφαλέστερος. Ο Περιφερειάρχης Αττικής και η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη βοηθώντας τον να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολή πανδημία, αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Τώρα που έχουν ξεκινήσει και η εμβολιασμοί πιστεύουμε ότι είναι η αρχή του τέλους. Συνεχίζουμε τα rapid test σε όλους τους Δήμους του Βορείου Τομέα. Ο ΕΟΔΥ βοηθάει πολύ σε αυτό και ευχαριστούμε για αυτό.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Μπάμπαλος, αναφέρει σχετικά με τη δράση: “Σήμερα ο καιρός είναι σύμμαχος. Μετά την αναβολή του περασμένου Σαββάτου σήμερα τα πράγματα πάνε καλά. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου με αυτοκίνητα, αλλά και με δίκυκλα, μέχρι και με ποδήλατο έρχονται να εξεταστούν. Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ εξυπηρετούν εξαιρετικά καλά και γρήγορα τον κόσμο. Νομίζω ότι και τα αποτελέσματα θα είναι καλά, και εύχομαι να είναι καλά, έτσι ώστε όλη αυτή διαδικασία, η οποία και μας ευαισθητοποιεί και μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε να είναι σε ένα καλό δρόμο. Ελπίζω να βγούμε πολύ σύντομα από αυτή την πανδημία νικητές.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ