Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έρχονται νέα μέτρα στα σχολεία – Αλλαγές στις εκδρομές των μαθητών λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα και εντός της Τετάρτης (17/11) αναμένονται να ανακοινωθούν σχετικά με τον τρόπο, αλλά και την δυνατότητα να γίνονται σχολικές εκδρομές, ενώ παράλληλα να καθοριστεί και το πλαίσιο ώστε να υπάρχει αυξημένος έλεγχος τόσο πριν, όσο και μετά την πραγματοποίησή τους.

Από την πλευρά του ο Νίκος Τζανάκης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ απεύθυνε ερώτηση στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατό να στείλουμε τα παιδιά στο στόμα του λύκου και να έχουμε προβλήματα», με την υφυπουργό να αναφέρει πως οι εκδρομές «είναι ένα θέμα που απασχολεί το υπουργείο και το επεξεργάζονται με αυξημένο testing».

Σύμφωνα με την κ. Μακρή υπήρξε συνάντηση με την υπουργό Νίκη Κεραμέως για το συγκεκριμένο ζήτημα σημειώνοντας όμως ότι δεν θα είναι εκείνη που θα κάνει τις ανακοινώσεις.

Αυτό που έγινε πάντως ξεκάθαρο είναι το γεγονός πως οι σχολικές εκδρομές θα γίνονται κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η υγεία και η προστασία τόσο των μαθητών, όσο και των οικογενειών τους.

Μεγάλη ανησυχία Τζανάκη

Από την πλευρά του ο Νίκος Τζανάκης είχε τονίσει εδώ και μέρες την ανησυχία του για την διεξαγωγή των πολυήμερων σχολικών εκδρομών, φτάνοντας σε σημείο να προτείνει την αναβολή τους λόγω της κατάστασης.

«Πάρα πολλά σχολεία ετοιμάζουν σχολικές εκδρομές 5-7 ημερών. Εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές και να επιστέφουν πίσω; Νομίζω πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναβληθούν. Οι γονείς να δουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλη την κοινωνία».

Η δυνατότητα υλοποίησης εκπαιδευτικών εκδρομών και επισκέψεων έχει, δοθεί, με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/ΦΕΚ 4187 Β΄/10-9-2021, και ειδικότερα το άρθρο 4, με θέμα: «Εκπαιδευτικές εκδρομές, μετακινήσεις μαθητών, σχολικές βιβλιοθήκες, μαθητικοί διαγωνισμοί, σχολικές εκδηλώσεις και τελετές»:

«Πραγματοποιούνται, λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν κάθε φορά, εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, σχολικοί περίπατοι, εκπαιδευτικές επισκέψεις με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής, καθώς και τη διασφάλιση τη μη ανάμειξης διαφορετικών ομάδων», όπως και ότι: «Επιτρέπεται η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής/μετακίνησης/υποδοχής μαθητών και εκπαιδευτικών».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ