Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Σύγχρονη μονάδα για την πόλη το 14ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην παραλαβή του 14ου Νηπιαγωγείου της πόλης προχώρησε σήμερα το πρωί η Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 328 στην περιοχή των Πευκακίων.

Το έργο αυτό αποτελεί τμήμα της Πράξης Εφαρμογής των Πευκακίων (2005) και σκοπός είναι να να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών του Δήμου αναφορικά με την Προσχολική Αγωγή.

Η υλοποίηση ολοκληρώθηκε εξολοκλήρου από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με χρηματοδότηση από πρόγραμμά ΕΣΠΑ, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής που παραχωρήθηκε στον ΟΣΚ για το συγκεκριμένο λόγο.

Η εισήγηση του συγκεκριμένου έργου είχε γίνει το 2012, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε η θεμελίωσή του και τώρα, έναν χρόνο αργότερα αποπερατώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες της Αγίας Παρασκευής.

Τα τεχνικά στοιχεία του Νηπιαγωγείου

Η επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται στα 1.187,61 τ.μ. και έχει συντελεστή δόμησης 0.8. Το 2/θεσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής είναι ένα ισόγειο κτίριο με δύο εισόδους με τα προστεγάσματα τους και έχει δυνατότητα πρόσβασης από τον αύλειο χώρο προς τις δύο εισόδους.

Περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους :

  • Δύο Αίθουσες διδασκαλίας
  • Μία Αίθουσα Ύπνου
  • Χώρο Εισόδου – Πολυδύναμος Χώρος
  • Τραπεζαρία
  • Γραφείο νηπιαγωγών και μικρό χώρο αποθήκης.
  • Κουζίνα
  • Χώρους υγιεινής νηπίων
  • W. C.
  • Λεβητοστάσιο – αποθήκη καυσίμων.

Ο αύλειος χώρος θα είναι περιφραγμένος, θα υπάρχουν χώροι πρασίνου με τα κατάλληλα
δέντρα και φυτά και θα εγκατασταθούν παιχνίδια παιδικής χαράς.

Β. Ζορμπάς: “Από σήμερα η Πόλη μας έχει στην δυναμική της ένα ακόμα σύγχρονο νηπιαγωγείο”

Αμέσως μετά την παραλαβή του 14ου Νηπιαγωγείου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που από σήμερα η Πόλη μας έχει στην δυναμική της ένα ακόμα σύγχρονο νηπιαγωγείο. Ένα διθέσιο Νηπιαγωγείο το οποίο θα βοηθήσει να καλυφθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος των αναγκών που υπάρχουν στην Προσχολική Αγωγή.

Μέχρι στιγμής ο Δήμος έχει κατασκευάσει επτά αίθουσες και προετοιμάζει την δημιουργία άλλων πέντε για να μπορέσει να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παιδιών. Αλλά ο μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία πέντε διθέσιων νηπιαγωγείων έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες της εποχής μας. Είμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την ΚΤΥΠ και είμαστε βέβαιοι πως θα κάνουμε το πλάνο μας πραγματικότητα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ