Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί η κ. Κεραμέως – Φιάσκο με την τηλεκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του κόμματος, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η Νίκη Κεραμέως έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην εκπαίδευση και την καλεί να παραιτηθεί άμεσα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν στην υπουργό κακούς χειρισμούς στο άνοιγμα των σχολείων ενώ σημειώνουν ότι αποδοκιμάστηκε από την αποχή ρεκόρ στις εκλογές των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, κάνουν λόγο για φιάσκο με την τηλεκπαίδευση

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Μετά το κλείσιμο των σχολείων στα οποία τάχα δεν μεταδίδονταν ο ιός. Μετά την πρωτοφανή αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας και την αποχή-ρεκόρ των εκπαιδευτικών από τις εκλογές-παρωδία, νέο φιάσκο σήμερα για την κυρία Κεραμέως . Η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα Webex της Cisco “κράσαρε” στις πρώτες ώρες λειτουργίας και σταμάτησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι υπεύθυνοι δημόσιοι φορείς και ειδικά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άνοιξη είχε ζητήσει επενδύσεις στις δημόσιες ψηφιακές υποδομές και είχε αντιταχθεί στην παράδοση της τηλεκπαίδευσης και των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ciscο. Δυστυχώς, εις ώτα μη ακουόντων. Το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο επί 8 μήνες δεν έκανε όσα έπρεπε, αλλά μετά το νέο κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων, αντί να αφιερώσει μία-δύο ημέρες σε δοκιμή- προσομοίωση του συστήματος, το έθεσε σε πλήρη λειτουργία, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να κινδυνεύει με blackout συνολικά όλο το εθνικό δίκτυο μετάδοσης Δεδομένων.

Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη “επιτελική αριστεία” της κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ.

Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ! Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ