Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

QatarEnergy: Θα επηρεαστούν οι παραδόσεις λόγω των εντάσεων στην Ερυθρά θάλασσα αλλά όχι η παραγωγή

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από το Ιράν Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα θα έχουν αντίκτυπο στις παραδόσεις φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά όχι στην παραγωγή της QatarEnergy όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Σαάντ αλ Καάμπι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της QatarEnergy Σαάντ αλ Καάμπι κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του πετροχημικού συγκροτήματος Ras Laffan δήλωσε: “Θα χρειαστεί μόνο περισσότερος μόνος χρόνος για να το παραδώσουμε. Αλλά δεν θα φτάσουμε στο σημείο όπου θα πρέπει να σταματήσουμε την παραγωγή επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλοία. Είμαστε εντάξει”.

Ο αλ Καάμπι πρόσθεσε ότι η επαναδρομολόγηση των πλοίων ώστε να αποφύγουν τον διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας και να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής δεν είναι η ιδανική εξέλιξη, καθώς αυξάνεται το κόστος αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για την παράδοση των φορτίων LNG, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η QatarEnergy, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς LNG στον κόσμο, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι σταματά τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας επικαλούμενη τον αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια των πλοίων.

“Είτε μιλάμε για LNG, αργό, συμπυκνωμένο αέριο, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, για όλα αυτά τα προϊόντα”, σημείωσε ο αλ Καάμπι.

“Πρόκειται να αυξηθεί το κόστος, ο χρόνος και θα αυξηθούν επίσης οι περιορισμοί στις παραδόσεις”, συμπλήρωσε.

Το ταξίδι από το Κατάρ στην Ευρώπη μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας στην Αφρική θα μπορούσε να προσθέσει περίπου 9 ημέρες στο ταξίδι των 18 ημερών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αλ Καάμπι, αν και επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της QatarEnergy κατευθύνεται στην Ασία, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα σταματήσει με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

“Νομίζω ότι όταν σταματήσει αυτό, σύμφωνα με όσα ακούμε από τους Χούθι… ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός… ώστε να σταματήσει ο οικονομικός αντίκτυπος σε ολόκληρο τον κόσμο”, σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ