Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει σε πρόγραμμα Τηλε-Ψυχογηριατρικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρακολούθηση ηλικιωμένων με

άνοια και επιβαρυμένη ψυχική υγεία  

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τη Μονάδα Ψυχογηριατρικής, που λειτουργεί στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, συμμετέχει στο χρηματοδοτούμενο από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καινοτόμο «Πρόγραμμα Τηλε-Ψυχογηριατρικής» μαζί με τους Δήμους Βύρωνα, Κερατέας και Άνδρου.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη τηλε-ψυχογηριατρικών ιατρείων σε ενταγμένες στην κοινότητα δημοτικές δομές και η διαδικτυακή διασύνδεσή τους – μέσω ειδικού λογισμικού και ηλεκτρονικής πλατφόρμας – με τη Μονάδα Ψυχογηριατρικής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Με τον τρόπο αυτό προσφέρονται στους υπεύθυνους επιστήμονες υγείας των Δομών αυτών ολοκληρωμένες δυνατότητες εκπαίδευσης στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση της άνοιας, της ήπιας γνωστικής εξασθένισης, της κατάθλιψης και άλλων προβλημάτων ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων.

Στο Δήμο Ηλιούπολης λειτουργεί το «Πρόγραμμα Τηλε-ψυχογηριατρικής» με απόλυτη επιτυχία στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίου Κωνσταντίνου (Αγίου Κωνσταντίνου 7), όπου παράλληλα λειτουργεί υποδειγματικά Ιατρείο Μνήμης για την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση της Νόσου Alzheimer, καθώς και Κέντρο Ημέρας, για την ημερήσια απασχόληση και νοητική ενδυνάμωση των ατόμων με κάποια μορφή άνοιας.

Παρουσίαση του προγράμματος στις 5 Απριλίου

Ενημερωτική ομιλία για την παρουσίαση του «Προγράμματος Τηλε-ψυχογηριατρικής» από την Επιστημονική Ομάδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου,  με επικεφαλής τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Αντώνη Πολίτη, διοργανώνεται την Παρασκευή, 5 Απριλίου, και ώρα 19:00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 112 & Λεωφ. Πρωτόπαπα (είσοδος από οδό Κουντουριώτου).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ