Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Μια ανάσα από τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2023 στον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις μόλις ημέρες μας χωρίζουν από τη μεγάλη διοργάνωση της Ειρηνοδρομίας 2023!

Φέτος γιορτάζουμε τα 40 χρόνια του θεσμού της πόλης του Αγίου Δημητρίου που – πάντοτε από το 1983 μέχρι σήμερα – συμβολίζει εκείνες τις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες όπως η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία. Τις αξίες για τις οποίες μαχόταν ο Αλέκος Παναγούλης, ο αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχασε τη ζωή του στα όρια της πόλη μας, στη μνήμη του οποίου διοργανώνονται τα Παναγούλεια και η Ειρηνοδρομία!

Την Τρίτη 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελική συνέντευξη τύπου για τις τελευταίες αγωνιστικές λεπτομέρειες του αγώνα. Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου με τα όσα συνέβησαν, καθώς επίσης και μερικές φωτογραφίες. Επίσης, σας αποστέλλουμε το έντυπο με τις εκδηλώσεις του διημέρου για τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία.

 

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Παναγουλείων 2023

► Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00 θα γίνει το Πολιτικό Μνημόσυνο στο Μνημείο του Αλ. Παναγούλη παρουσία της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, καθώς και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με το Μανώλη Μητσιά με τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Σταύρου Ξαρχάκου, με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο.

► Τη δεύτερη ημέρα των Παναγουλείων, την Κυριακή 7 Μαΐου το πρωί, θα διεξαχθεί η Ειρηνοδρομία, η κορυφαία διοργάνωση με ολοκληρωμένη σειρά δρομικών αγωνισμάτων (2,5χλμ. 5χλμ, 10χλμ, kid’s athletic, 1000m Διαδρομή Ευαισθησίας και Συμπερίληψης) με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και την Περιφέρεια Αττικής.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ