Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Κάλεσμα νεολαίας στα δημοτικά δρώμενα από την “ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δυναμική παρουσία στα κοινά συνεχίζει η Δημοτική Κίνηση “ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020” κάνοντας κάλεσμα στους νέους να ασχοληθούν με στα δημοτικά δρώμενα της πόλη τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί πείρα, μόρφωση μα προ πάντων άδολη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο κι όταν μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση στους συμπολίτες μας. Απαιτεί διάθεση από τον προσωπικό χρόνο του καθενός χωρίς όρια, σ αυτό που λέμε δημοτικά δρώμενα.

Όλα αυτά χαρακτηρίζουν σε γενικές γραμμές συμπολίτες μας που κατά τεκμήριο βρίσκονται σε μια ώριμη ηλικία, που μπορούν να διαθέσουν χρόνο κυρίως χωρίς να παραβλέπουν τις πράγματι απαιτητικές επαγγελματικές τους ενασχολήσεις ή να απολαμβάνουν τους κόπους μιας ζωής έχοντας συνταξιοδοτηθεί από τη μάχιμη επαγγελματική προσφορά. Αυτό ακριβώς είναι πια ένας κανόνας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Και οι νέοι? Και η γενιά με τα φρέσκα οράματα και ιδέες? Και οι νέοι με την πηγαία και αυθόρμητη όρεξη για προσφορά στα κοινά της πόλης μας? Και οι νέοι που είναι αποφασισμένοι να δώσουν κάτι από τη φρεσκάδα της νιότης τους στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας πού βρίσκονται? Αμείλικτα τα ερωτήματα σε μια τοπική κοινωνία που όλοι εμείς οι παλαιότεροι φροντίσαμε με τη συμπεριφορά μας και τη δράση μας να κάνουμε πολύ δύσκολες τις απαντήσεις τους!

Απογοητευμένοι οι νέοι της πόλης μας παρακολουθούν απαθείς τα δημοτικά δρώμενα αποστασιωποιούμενοι διαρκώς από τα θεσμικά κέντρα λήψης των αποφάσεων, προφασιζόμενοι έλλειψη χρόνου ή απογοήτευση από τα όσα βλέπουν και ακούσουν καθημερινά. Ίσως να έχουν δίκιο, ίσως όμως να μην έχουν βρεθεί ακόμα γι αυτούς τα φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση, ίσως όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι με τη δράση μας να τους έχουμε πείσει πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι μάταιος κόπος ή ότι κρύβει υστερόβουλες προθέσεις ή ότι είναι μια απλή ικανοποίηση των εγωιστικών μας τάσεων.

Για όλα αυτά δυστυχώς η νεολαία μας είναι η μεγάλη απούσα από τα δημοτικά μας δρώμενα με ό,τι αυτό μπορεί να σηματοδοτεί. Και πάντα όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι να είμαστε στο προσκήνιο των γεγονότων με τους νέους μας στο παρασκήνιο του εφησυχασμού τους ή της ηθελημένης αδιαφορίας τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι μεγαλύτεροι δεν προσφέρουν ή ότι δεν νοιάζονται, αλλά με τη νέα γενιά απούσα το τοπίο γίνεται θολό χωρίς προδοτική, χωρίς ένα σίγουρο μέλλον σε μια κοινωνία που διαρκώς μεταβάλλεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Με αυτές τις σκέψεις η Δημοτική μας Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 βάζει σε άμεση προτεραιότητα την αφύπνιση της νέας γενιάς της πόλης μας είτε από την ηθελημένη αδιαφορία της, είτε από τον ηθελημένο εφησυχασμό της. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων της εγκαινιάζει από την αρχή του χρόνου πανστρατιά προσπαθειών προσέλκυσης των νέων της πόλης μας σ αυτό που λέμε δημοτική ενασχόληση! Ο στόχος μας δεν είναι να τους προσελκύσουμε αποκλειστικά κοντά μας. Επιθυμούμε να τους δούμε και να τους καμαρώνουμε να ασχολούνται με τα κοινά της πόλης μας από το οποιοδήποτε <μετερίζι> αυτοί επιθυμούν!!

Ξεκινάμε λοιπόν μια συνάντηση γνωριμίας όλων των νέων της πόλης μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 σε ένα νεολαιίστικο αντάμωμα με μουσική και ποτό στην καφετέρια ALIOS στις 10.00μμ. στην ΠΕΥΚΗ.

Σας περιμένουμε όλους.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ