Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

2417 θέσεις για ανέργους στο δημόσιο

Δημοσιεύθηκε

στις


Στη δημιουργία 2.417 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού  σε Επιβλέποντες Φορείς για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, αφορά  η δεύτερη  Πρόσκληση προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Οι θέσεις αφορούν υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού όπως εφορίες αρχαιοτήτων, το εθνικό θέατρο, μουσεία και είναι διαφόρων ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, συντηρητές μνημείων, φύλακες, διοικητικό προσωπικό κλπ). Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο-αποκλειστικά μέσω  του διαδικτύου στη ιστοσελίδα του
ΟΑΕΔ  (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο  υποβολής  ηλεκτρονικής αίτησης.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε – τουλάχιστον-μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν  εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών,  στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.  
4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα  μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές  Υπηρεσίες της  διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε  αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Όσοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις  Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του  ΟΑΕΔ δύνανται να πιστοποιηθούν  μέσω συστήματος πιστοποίησης ΓΓΠΣ (ΓΓΔΕ) με βασική προϋπόθεση να διαθέτουν κωδικούς στο TAXISnet.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης ανέργων
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
1.    Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του  ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
2.     Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
3.    Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω
4.    Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.
5.    Την ηλικία.
6.    Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.
7.    Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ