Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Πόσοι άνεργοι θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ – Ποιοι μένουν εκτός

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης στους μακροχρόνια άνεργους που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν προκαλέσει σύγχυση καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε θα το λάβουν 155.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι 155.000 χιλιάδες που υπολογίζεται ότι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ, είναι όσοι κατέστησαν μακροχρόνια άνεργοι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή όσοι συμπλήρωσαν 12μηνο στα μητρώα του ΟΑΕΔ από την 1η Απριλίου 2019 και μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2020.

Ως μακροχρόνια άνεργοι-δικαιούχοι θεωρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες τα 400 ευρώ θα πιστωθούν αυτόματα στο λογαριασμό τους, ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαιούχοι της νέας ενίσχυσης θα πρέπει να υποβάλλουν τα στοιχεία τους και τον ισχύοντα IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ.

Πάντως η ΓΣΣΕ, υπολογίζει τον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων σε 470.000. Λίγη ώρα πριν την εξαγγελία του Πρωθυπουργού η ΓΣΕΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ανέρχονται σε σχεδόν μισό εκατομμύριο, τρεις φορές παραπάνω από όσους τους υπολογίζει η κυβέρνηση και ζήτησε την άμεση στήριξή τους.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ αυτός ο αριθμός ανέργων δεν λαμβάνει ούτε το επίδομα ανεργίας, ούτε το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ λόγω κορωνοϊού και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ