Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Μειώνονται οι εισφορές στον ΟΑΕΕ για 750.000 ασφαλισμένους

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε δημοσίευμα του  «Ελεύθερου Τύπου», αναφέρεται πως εξετάζεται η καθιέρωση κατώτατου υποχρεωτικού ποσού ασφαλιστικής κάλυψης στο ύψος των 150 ως 200 ευρώ τον μήνα και από εκεί και πέρα εισφορές ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Οι εισφορές με βάση το νέο σύστημα, για 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες θα υπολογίζονται με βάση το πραγματικό τους εισόδημα, αλλά με ένα ελάχιστο ποσό εισφοράς, το οποίο δεν θα διαφοροποιείται ανά περίπτωση, καθώς θα είναι ίδιο για όλους. Ο καθένας δηλαδή, θα πληρώνει ανάλογα με το τι δηλώνει. Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι θα καταργηθούν οι 14 διαφορετικές ασφαλιστικές κατηγορίες,  οι οποίες με το νέο σύστημα δεν θα ξεπερνούν τις τέσσερις.

Τέλος, προκειμένου να αποφευχθεί  μια πιθανή μεγάλη μείωση στις εισφορές και για να μην καταρρεύσουν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθιερωθεί ένα ελάχιστο ποσό ασφαλιστικής κάλυψης που θα είναι ίδιο για όλους τους ασφαλισμένους, το οποίο θα οριστεί περίπου στα 150 έως 200 ευρώ το μήνα. Έτσι, θα εξασφαλίζεται στους ασφαλισμένους πλήρης κάλυψη (συνταξιοδοτική και περίθαλψη) και από εκεί και πέρα θα επιλέγουν τι θέλουν να πληρώσουν ανάλογα με τα έσοδά τους.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ