Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Και με τη βούλα παράταση στην αξιολόγηση

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρατείνεται – και επίσημα – η διορία για την ολοκλήρωση της πολύκροτης αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η μέθοδο της οποίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Λίγο οι αντιδράσεις, πολύ περισσότερο ότι οι αρχικές προθεσμίες έπεφταν πάνω στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μετατοπίσει τις καταληκτικές διορίες.  Έτσι λοιπόν, οι νέες ημερομηνίες στις οποίες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης ορίζονται: στις 18 Ιουλίου για το προσωπικό στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους και την 1η Σεπτεμβρίου για τους δήμους και τις περιφέρειες.
Ειδικότερα και σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης:
Ως τις 19 Μαΐου 2014 πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή  μέχρι τότε οι υπηρεσίες θα πρέπει να  υπολογίσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης (με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με 7 ως 8 ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με 1 ως 6 ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων).
Ως τις 18 Ιουλίου 2014 πρέπει να έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε ότι αφορά τους δήμους και τις περιφέρειες, κατ΄ εξαίρεση και «λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών» οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
Η  σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών πρέπει να έχει εκδοθεί ως τις 30 Ιουνίου 2014 και οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων πρέπει να έχουν συνταχθεί ως την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η παράταση των προθεσμιών δίνεται, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αντιμετώπισης ενδεχόμενων ερμηνευτικών προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης, την επικείμενη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών.
Μετά το πέρας των ως νέων προθεσμιών, τα υπουργεία καλούνται να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού.
Ειδικά τη συγκέντρωση στοιχείων για τους δήμους και τις περιφέρειες αναλαμβάνει η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών και για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις η Διεύθυνση Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.

Το σχόλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εκφράσει με δημόσια παρέμβασή της, μεταξύ άλλων, τη θέση της για τη μετάθεση των προθεσμιών σχετικά με το νέο σύστημα αξιολόγησης. Υπογράμμισε δε ότι «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν πως η «προσωρινή» υπαναχώρηση της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απλά ένα τέχνασμα διαφυγής στην πίεση που δέχθηκε. Του δηλώνουμε όμως πως όσα κόλπα και τεχνάσματα και αν σκαρφιστεί, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινά‭ ‬η‭ ‬αξιολόγηση‭ ‬των‭ ‬δημοσίων‭ ‬υπαλλήλων

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ