Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Διευρύνεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 5.000 πτυχιούχων ανέργων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο βελτίωσης των προγραμμάτων απασχόλησης, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε στη διεύρυνση και απλούστευση του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση έξι 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2018 και έχουν καλυφθεί μόλις 947 θέσεις, σε διάστημα 15 μηνών. Για να γίνει πιο αποτελεσματικό το πρόγραμμα και να απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις οι υπόλοιπες 5.000 περίπου προσφερόμενες θέσεις προς όφελος των ανέργων, έγιναν οι εξής αλλαγές:

  • Διευρύνθηκαν από 4 σε 9 οι κλάδοι έξυπνης εξειδίκευσης. Προστέθηκαν επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, πέραν όσων δραστηριοποιούνται σε 6) Μεταποίηση – Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά – Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics).

  • Αυξήθηκε το ποσό της επιχορήγησης από το 50% στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού -και μη- κόστους και το ανώτατο όριο από 600 στα 700 ευρώ τον μήνα για τους κατόχους πτυχίου και από 700 στα 750 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Παραμένει στα 800 ευρώ το μήνα το ανώτατο όριο για τους κατόχους διδακτορικού.

  • Αφαιρέθηκε η τρίμηνη δέσμευση μετά τους 15 μήνες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης (RIS 3) και παραγωγικής δραστηριότητας. Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όσες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα/ες θέση/εις εργασίας ειδικοτήτων Πληροφορικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ