Εργασία
Δημόσιοι υπάλληλοι: Συνεχίζονται και το Πάσχα οι άδειες ειδικού σκοπού
Οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών, συνεχίζονται και το Πάσχα, ασχέτως αν την περίοδο αυτή τυπικά τα σχολεία είναι κλειστά, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Αναφερόμενος στη φημολογία περί μείωσης μισθών στο δημόσιο, τόνισε ότι «στον “οικονομικό Αρμαγεδδώνα” που βιώνουμε, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους και είναι ανεύθυνο για οποιονδήποτε να συζητά κάτι τέτοιο».
Πρόσθεσε λέγοντας πως «δεν θεωρώ σοβαρό στις 2 Απριλίου να συζητάμε τι θα κάνουμε από δημοσιονομικής πολιτικής για κάτι που θα γίνει μετά από 2, 5, 8 μήνες, διότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό».
Ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί όλες τις περιφέρειες της χώρας με 12 εκατομμύρια ευρώ για τη σίτιση άπορων, που μέχρι πρότινος σιτίζονταν από τα συσσίτια ιερών ναών και άλλων φορέων, προκειμένου με ευθύνη των ΟΤΑ να διανέμονται δύο γεύματα την ημέρα μεσημέρι και βράδυ.
Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «αν σηκωθούμε και πάμε στα χωριά μας τις πασχαλινές ημέρες θα μεταφέρουμε τον ιό και σε όλη την περιφέρεια. Θα μείνουμε όλοι σπίτι μας με την οικογένεια μας, θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο, θα δούμε τη λειτουργία από την τηλεόραση και θα περάσει έτσι αυτό το Πάσχα».
Ερωτηθείς για την παράταση των περιοριστικών μέτρων και τη στάση των κομμάτων απάντησε ότι «σε γενικές γραμμές, το πολιτικό σύστημα έχει δείξει υπεύθυνη συμπεριφορά σε ό,τι αφορά την κρίση κορονοϊού και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Αυτή η κρίση δεν αφήνει περιθώριο για πολιτικές σκοπιμότητες. Ο σκοπός είναι ένας: να αντέξει το σύστημα υγείας και να είμαστε εδώ όλη την επόμενη ημέρα».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου2 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν