Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Πράσινο φως» για νέα αύξηση κατώτατου μισθού παρά τον δύσκολο χειμώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού βρίσκεται επάνω στο τραπέζι, διαβεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη, παρά τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όπως διαφαίνεται λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Η κυβέρνηση συζητάει την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2023, θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό του νέου κατώτατου μισθού.

Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2023 θα «ξεπαγώσουν» παρά τον δύσκολο χειμώνα.

«Στην τελική ευθεία» βρίσκεται όπως είπε και η αποπληρωμή στις εκκρεμείς συντάξεις. Τόνισε ότι πρώτο εξάμηνο του 2022, εκδόθηκαν 15.000 παραπάνω αποφάσεις για κύριες συντάξεις σε σύγκριση με το 2019.

«Κάναμε ρεκόρ στην έκδοση συντάξεων, με την έννοια ότι σε σχέση με το 2019, το 2021 βγήκαν 83% παραπάνω αποφάσεις, ήταν χρονιά ρεκόρ. Το πρώτο 6μηνο του 2022 ανεβήκαμε ακόμη πιο πολύ και βγάλαμε 15.000 παραπάνω συντάξεις, από ό,τι βγήκαν ολόκληρο το 2019», ανέφερε ο υπουργός.

«Με βάση την ήδη υφιστάμενη νομοθεσία θα ξεπαγώσουν γενικώς οι συντάξεις, μετά από 12 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό παρά τις πιέσεις που δέχεται. «Έχουν σταθμιστεί όλα και είναι εδώ και καιρό συμφωνημένα», συμπλήρωσε.

Ο Κ. Χατζηδάκης επανέλαβε, ότι το ποσό της αύξησης στις συντάξεις θα προκύψει από την αύξηση του ΑΕΠ συν την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή και αυτό το ποσό θα διαιρείται δια δύο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ