Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σύλληψη αστυνομικού για σεξουαλική καποποίηση: Άρση απορρήτου ζήτησε η ΕΛΑΣ – Φόβοι ότι υπάρχουν άλλα θύματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολική άρση του απορρήτου για το σύνολο των ψηφιακών πειστηρίων που βρέθηκαν στο σπίτι του αστυνομικού ζήτησε η ΕΛΑΣ από τον εισαγγελέα για την υπόθεση του 53χρονου που συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την άρση απορρήτου, στο μικροσκόπιο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας μπαίνουν πλέον όλες οι επικοινωνίες σε κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ κ.ά.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες που πραγμαοποιήθηκαν στην οικία του αστυνομικού καθώς και σε οχήματά του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.ά.).

Θα εξεταστεί επίσης εάν ο 53χρονος αστυνομικός είχε συνομιλίες με άλλες ανήλικες μέσω ψεύτικων προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα ψεύτικο προφίλ από το οποίο -σύμφωνα με την Αστυνομία- φέρεται να επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Μουδιασμένη η τοπική κοινωνία

Την ίδια ώρα, σοκαρισμένη και μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λέσβου από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι αστυνομικός που υπηρετούσε στο νησί συνελήφθη κατηγορούμενος για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους».

Έκπληκτοι δηλώνουν οι συνάδελφοι του για το ότι ο «καλός, υποδειγματικός και φιλήσυχος οικογενειάρχης» αστυνομικός φέρεται να ενέχεται σε πράξεις ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας της Β’ Γυμνασίου ακόμη και για βιασμό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

Λέγεται επίσης ότι κάποια στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Πληροφορίες που έφτασαν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, κάνουν λόγο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών μέσω τηλεφώνου υπηρεσίας της Αστυνομίας που είχε σχέσεις με το κοινό, για συνεχή μηνύματα σε βάρος άλλων γυναικών. Ακόμα και για μηνύματα σε άλλα κορίτσια αθλήτριες που προπονούσε πριν λίγα χρόνια.

astynomikos lesvos

Η κλειστή όμως κοινωνία της Μυτιλήνης φαίνεται πως «απορροφούσε» τους κραδασμούς των καταγγελιών. «Πού πας να μπλέξεις κι άστα παράτα τα» ήταν οι λογικές που κυριαρχούσαν οπότε ο αστυνομικός φέρεται να συνέχιζε ανενόχλητος τη δράση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος -ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ- φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι γονείς των αθλητριών της ομάδας βόλεϊ, όπου ήταν προπονητής.

Ξέσπασε η μητέρα της 14χρονης

Η μητέρα της 14χρονης μιλώντας στο Mega κατήγγειλε ότι ο 53χρονος εκβίαζε την κόρη της.

«Είχα πιάσει ένα μήνυμα με άσχετο όνομα και όχι με το συγκεκριμένο, ήταν εκείνος αλλά από ψεύτικο προφίλ και το πήγα στην ασφάλεια. Πήρα το παιδί και πήγα στην ασφάλεια. Το εκβίαζε να μην μιλήσει. Της έλεγε να μην πει τίποτα σε κανέναν, και ότι θα την χτυπήσει εάν μιλήσει και τέτοια πράγματα», είπε η μητέρα της 14χρονης και συμπλήρωσε: «Ένα βράδυ την πήρε από την προπόνηση, πήγε στο σπίτι τα άλλα κορίτσια, και την πήγε σε ένα δάσος και έγινε η πράξη».

Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν το κορίτσι είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και ήθελε να σταματήσει το βόλεϊ. Τότε η μητέρα έψαξε το κινητό του παιδιού της και έτσι αποκαλύφθηκε τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ