Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Τα “παράσημα” των σχολείων στα Βόρεια Προάστια: Βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς που ξεχώρισαν

Δημοσιεύθηκε

στις


Είναι γεγονός ότι η εκπαιδευτική χρονιά που έκλεισε άφησε παρακαταθήκη μια σειρά από διακρίσεις που με κόπο κατέκτησε η μαθητική κοινότητα στα σχολεία των Βορείων Προαστίων.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε διαγωνισμούς και δράσεις εντός και εκτός των σχολικών τειχών, καταφέρνοντας να φέρουν στα σχολεία τους βραβεία και επαίνους προωθώντας παράλληλα τη σημασία που έχουν τα περιβαλλοντικά, αθλητικά και μορφωτικά ιδεώδη.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που βρίσκεται μια ανάσα μακριά μας, αξίζει να θυμηθούμε τις στιγμές που έκαναν περήφανους μαθητές, καθηγητές και γονείς και που δίνουν κίνητρο στα επόμενα παιδιά για να δραστηριοποιηθούν και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

Στον τομέα της τεχνολογίας

 

Το μέλλον της ρομποτικής στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Περήφανη είναι ακόμη όλη η Νέα Ιωνία για την 1η θέση που κέρδισε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, για την καλύτερη μακέτα στο Πανελλήνιο με το project «Νιάτα Λακωνίας Αγροτική Παραγωγή», στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022. Το σχολείο συμμετείχε στον Διαγωνισμό με την ομάδα Gemma Robot Neas Ionias στην κατηγορία Αγροτική Ανάπτυξη και την ομάδα Goal Robot Neas Ionias 1 στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2χ2.

 

 

Η ιδέα του project περιγράφεται ως εξής: “Τα Νιάτα είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στις παρυφές του Πάρνωνα στη Λακωνία. Είναι ένα χωριό με περίπου χίλιους κατοίκους και σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία παράγοντας το περίφημο Λακωνικό λάδι έξτρα παρθένο, τα περίφημα πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια το μέλι, από τις πλαγιές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, καθώς και τα περίφημα κρασιά από τις ημιορεινές πλαγιές του Ζάρακα. Ο προπονητής κύριος Κώσταγιάννης καθώς και η σύζυγός του η κυρία Γιάννου, που κατάγεται από το χωριό Νιάτα Λακωνίας υπηρέτησαν στο δημοτικό σχολείο Νιάτων 8 χρόνια. Αγάπησαν πολύ το χωριό και τους κατοίκους ανέπτυξαν βαθιές σχέσεις φιλίας με τους μαθητές και τους χωριανούς και θέλησαν μέσα από το project μας της αγροτικής ανάπτυξης να προβάλουν το χωριό μέσα από τα προϊόντα που παράγουν, και να θυμίσουν στους παλιούς τους μαθητές, τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στα Νιάτα…”

 

Πρωτοπόρος στην τεχνολογία το 3ο Λύκειο Κηφισιάς

Μεγάλη διάκριση για το 3ο Λύκειο Κηφισιάς το οποίο συμμετείχε στο μαθητικό διαγωνισμό “Junior Achievement Greece” για την Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022 και έλαβε Ειδικό Βραβείο Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών.

 

 

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν με την εικονική επιχείρηση Rescue Verse. Το προϊόν που κατασκεύασαν ήταν ένα βιντεοπαιχνίδι προσομοιωτής εικονικής πραγματικότητας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μάθουν τους σωστούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαφύγουν από τον κίνδυνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Στόχος των παιδιών ήταν με το προϊόν τους να δημιουργήσουν πιο ασφαλείς μαθησιακούς και τους εργασιακούς χώρους.

 

Στον τομέα της Γλώσσας και Ιστορίας

 

Σερί επιτυχιών στον Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιών για το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς

Το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς βραβεύτηκε για άλλη μια φορά στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιών που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία τρία χρόνια το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς έχει κατακτήσει πέντε Πανελλήνια βραβεία με τα υπέροχα παραμύθια των μαθητών και μαθητριών του.

 

 

Τα παραμύθια αυτά γράφτηκαν την προηγούμενη χρονιά στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης και είναι μια από τις δράσεις που εντάσσονται στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Παραμυθοπεριπέτειες”.

 

Τα “σάρωσε” το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας

Το Αναξαγόρειο Γενικό Λύκειο Νέας Ερυθραίας συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» στην κατηγορία Ιστοσελίδα. Κατέκτησε το 1ο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία που συμμετείχε για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Ακόμη, συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (2020-2022) «Τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών» «1821-2021: Από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία στην καλλιέργεια της γνώσης – Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο νεοσύστατο κράτος» λαμβάνοντας ως ειδικό έπαινο ηλεκτρονικό υπολογιστή, βιβλία και νομίσματα. Συμμετείχαν 15 μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ και Β΄ Λυκείου με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Όλγα Παΐζη, φιλόλογο-ιστορικό και την κ. Δάφνη Σκαραμαγκά, καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών.

 

1ο Πανελλήνιο Βραβείο για το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας έλαβε το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας. Με έμπνευση και ενθουσιασμό, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ τάξης δημιούργησαν 28 εικονογραφημένες κάρτες όπου αναγράφονται Γαλλικές εκφράσεις με ζώα και η αντίστοιχή τους στα Ελληνικά, με την βοήθεια της Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας Βάσιας Χασιώτη. Επίσης έφτιαξαν τις δικές τους μάσκες ζώων και φωτογραφήθηκαν με αυτές. Η εργασία τους αυτή κατατέθηκε στον διαγωνισμό, αξιολογήθηκε και βραβεύθηκε με το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο, σε ένα διαγωνισμό μάλιστα όπου συμμετείχαν πάνω από 6000 μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Γαλλικά Σχολεία που διαγωνίζονταν στην ίδια κατηγορία.

 

Στον τομέα του περιβάλλοντος

 

Τα σχολεία των Βριλησσίων βραβεύτηκαν για την περιβαλλοντική δράση τους

Στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων του Δήμου Βριλησσίων, για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο των δράσεων της 8ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, για 5η σχολική χρονιά, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.gr. Οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τρία ρεύματα υλικών (χαρτί, μπαταρίες και συσκευές). Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 17 σχολεία και 3.790 μαθητές μας συγκέντρωσαν πάνω από 30.500 πόντους ανακύκλωσης. Τα πρώτα σχολεία έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

 

 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας ανακύκλωσε 756 κιλά μπαταριών

Την 5η θέση στην κατηγορία “201-300 μαθητές” στο Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Μπαταριών «Μεγάλοι μικροί κυνηγοί», κατέλαβε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κατάφεραν να ανακυκλώσουν 756 κιλά μπαταριών φέρνοντας αυτή τη σπουδαία διάκριση για το σχολείο.

 

«Οικολογικό Σχολείο» ανακηρύχθηκε το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής

Η Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων ανεμίζει πλέον στο 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής που φέρει το όνομα της εθνικής ηρωίδας «Λέλας Καραγιάννη». Η διεθνής αυτή βράβευση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των περιβαλλοντικών δράσεων που αναπτύσσουν επί χρόνια οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εξαίρετους εκπαιδευτικούς και το Διευθυντή του σχολείου Χ. Αγναντή.

 

 

Δημιούργησαν έναν εξαιρετικό κήπο μέσα στο σχολείο, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα όχι μόνο περιβαλλοντικής συνείδησης και διαφορετικής στάσης ζωής, αλλά και ομαδικότητας, συλλογικής προσπάθειας και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

 

Βροχή” από βραβεία για το πρόγραμμα «Περιβάλλον Εκπαίδευση-Βέλτιστες πρακτικές»

Ακόμη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επιβραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον Εκπαίδευση-Βέλτιστες πρακτικές».

Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν οι ακόλουθες διακρίσεις:

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο – 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

2ο Βραβείο – 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

3ο Βραβείο – 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

ΕΠΑΙΝΟΙ

• 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

• Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων

• 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

• 6ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής

• 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

• 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

• 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης

• 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

• 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

 

Και στον τομέα του αθλητισμού

Πρώτο στο φεστιβάλ του Σκακιστικού Ομίλου το 14ο Δημοτικό Χαλανδρίου

Στο “22ο Μαθητικό Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων” που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου βραβεύτηκε ως πρώτο το 14ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Το πιο ιδιαίτερο και συγκινητικό σε αυτό το φεστιβάλ – τουρνουά ήταν η συμμετοχή των μαθητών από τη μαρτυρική Ουκρανία που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα και παρακολουθούσαν σχολικά μαθήματα τώρα στην Κιβωτό του Κόσμου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ