Ελάτε στην παρέα μας

Αφιερώματα

Πως να χαρείτε την Κυριακή σας με την υπέροχη λιακάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εννέα υπέροχες προτάσεις για κυριακάτικη βόλτα!

Επίσημα είμαστε στην άνοιξη και είναι κρίμα να μην αξιοποιήσουμε τις όμορφες Κυριακές. Μια από αυτές είναι και η Κυριακή 17 Μαρτίου όπου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα έχουμε καταπληκτική ημέρα και σας δίνουμε προτάσεις πως να την χαρείτε, με την υπέροχη λιακάδα της, στην Αθήνα ή σε κάποια κοντινή παραλία.

Μια βόλτα για κοντινές παραλίες είναι πάντα ευπρόσδεκτη, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε από τις 10 το πρωί με ένα καφέ σε παραλιακή καφετέρια και μετά σε κάποιο παραλιακό ταβερνάκι το μεσημέρι.

Οι πιο τολμηροί μπορούν μετά από καφέ στον ήλιο ή ρακέτες να δοκιμάσουν και μια βουτιά αφού η Θάλασσα αυτή την εποχή έχει περίπου 15 βαθμούς θερμοκρασία.

Οπότε, είναι περιττό να αναλωθούμε εδώ και εκεί αφού μπορούμε να αρπάξουμε την ευκαιρία, να αλλάξουμε παραστάσεις, να φτιάξουμε την ψυχολογία μας, με ότι πιο όμορφο μας προσφέρει η εποχή.

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΚΕΝΤΡΟ

  1. Αναφιώτικα – Πλάκα

Ιδανικό μέρος για την κυριακάτικη βόλτα στην Αθήνα είναι τα Αναφιώτικα και η Πλάκα. Όσες φορές και να πας, κάθε φορά θα είναι και διαφορετική. Τα Αναφιώτικα και η Πλάκα νομίζουμε ότι μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, εκείνη της παλιάς Αθήνας.

Δρομάκια, γραφικά σπίτια, παραδοσιακά café θα μας κάνουν να ξεχαστούμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

  1. Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Θησείο

Από το Θησείο με λίγο περπάτημα θα βρεθούμε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το αντίθετο. Μια βόλτα, από όποια πλευρά και να διαλέξετε, η διαδρομή μαγική. θα δείτε νεοκλασικά κτίρια με επιβλητική και αριστοκρατική μορφή, ενώ στη βόρεια πλευρά θα απολαύσετε μια μοναδική θέα προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Από την άλλη πλευρά στο Θησείο, έχει διάφορα café που το καθένα προσφέρει διαφορετική προσέγγιση της θέας. Ειδικά με ηλιόλουστη κυριακάτικη μέρα θα χαρείτε και θα απολαύσετε ό, τι επιθυμείτε, με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη.

  1. Ακρόπολη – Ιερός Βράχος

Και εφόσον μιλήσαμε για Ακρόπολη, θεωρώ ότι αποτελεί την πιο σίγουρη και πετυχημένη επιλογή για Κυριακάτικη βόλτα. Όσες φορές και να πας δεν είναι αρκετές. Η Ακρόπολη ανταμείβει πάντα τους επισκέπτες της αφού έχει την ομορφότερη θέα.

  1. Εθνικός Κήπος

Ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας λίγα λεπτά από το μετρό του Συντάγματος, βρίσκεται μια μικρή όαση, ένας καταπράσινος παράδεισος. Τις Κυριακές συναντάς πλήθος κόσμου, από αθλητές μέχρι οικογένειες με μικρά παιδιά!

  1. Λόφος Φιλοπάππου & Λόφος Στρέφη

Μέσα στο κέντρο της Αθήνας αυτοί οι δυο  λόφοι αποτελούν πνεύμονες πρασίνου. Όποιον και αν επιλέξεις η θέα είναι εξίσου μοναδική. Μπροστά σου έχεις όλη η Αθήνα.

  1. Κηφισιά

Ότι και να πούμε η Κηφισιά αποτελεί για τα βόρεια προάστια μια πρόταση εξαιρετική για βόλτα, καφέ, παγωτό ή φαγητό.

  1. Μαρίνα Φλοίσβου

Η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί φυσικά έναν ιδανικό προορισμό για Κυριακάτικη βόλτα, όπου  εκτός από τη θάλασσα θα βρείτε αρκετά καταστήματα εστίασης, όπως και πάρκα για τη βόλτα σας. Στη μαρίνα θα χαζέψετε κότερα, και φυσικά πολύ πολύ …θάλασσα.

8. Βουνό

Οι λάτρεις του Βουνού μπορούν να επισκεφτούν κάτι πολύ κοντινό όπως την Πάρνηθα, την Πεντέλη, η τον Υμηττό. Βουνά μέσα στο πράσινο που γοητεύουν κάθε φορά τους επισκέπτες τους. Πεζοπορία και καθαρός αέρας

9. Αν θέλεις θάλασσα!

Στη Ανατολική ή νότια πλευρά του νομού Αττικής, σας θυμίζουμε πολλά παραθαλάσσια μέρη που είναι γνωστά και για τις παραλίες τους. Ωρωπός, Χαλκούτσι, Σχινιάς, Μάτι,  Ραφήνα, Αρτέμιδα, Βραυρώνα, Πόρτο Ράφτη, Αυλάκι,  Κερατέα, Λαύριο, Άλιμος, Γλυφάδα, Καβούρι, Βουλιαγμένη, Βούλα, Βάρκιζα, Λαγονήσι, Ανάβυσσος, Σούνιο και Σαρωνίδα. Επιλογές, όσες θέλεις

Με λίγο κόστος, πολύ διάθεση, καλή παρέα, τις ανοιξιάτικες Κυριακές προσπαθούμε να τις εκμεταλλευτούμε για φτιάχνουμε την ψυχολογία μας, ανανεώνοντας τις εικόνες μας, ώστε να πάρουμε “ανάσες” για τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ