Ελάτε στην παρέα μας

Αφιερώματα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Μεταμόρφωσης πρωτοϊδρύθηκε το 1980 και αποτελεί ένας από τους χώρους πολιτιστικης κληρονομιάς της πόλης. Το 2004 μεταστεγάστηκε στην οδό Δεληγιάννη, ενώ τον Ιούνιο του 2012 στο κτίριο επί του πεζοδρομίου του Δημαρχείου, όπου βρίσκεται ως σήμερα. Είναι δανειστική, διαθέτει αναγνωστήριο και οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες. Εντάσσεται, μαζί με άλλες 71 βιβλιοθήκες, στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Future Library», που είναι μία δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Κάθε καλοκαίρι, από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο, οργανώνονται δημιουργικές και καινοτόμες δραστηριότητες για τα παιδιά και τους εφήβους.


*‬Πηγή ‬αποτέλεσε‭ ‬ο‭ ‬Σύνδεσμος‭ ‬Βιώσιμης‭ ‬Ανάπτυξης‭ ‬Πόλεων‭.

** H εν λόγω εργασία-έρευνα έγινε από το Σύνδεσμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στην Β.-Β.Α. Περιφέρεια Αττικής με τίτλο “Καταγραφή των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή των Δήμων-μελών του Συνδέσμου”.
Για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκαν πληθώρα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί-φιλόλογοι) και απαιτήθηκε πολύωρη εργασία συλλογής και τεκμηρίωσης στοιχείων (βιβλιογραφία, διαδίκτυο, επαφές με δήμους και φορείς). Στόχος ήταν η κατά το δυνατό πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη καταγραφή της της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου.

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος στη Μεταμόρφωση

Το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας

Το εργαστήρι γλυπτικής του Θόδωρου Παπαγιάννη

Το παρεκκλήσι ων Αγίων Θεοδώρων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ