Ελάτε στην παρέα μας

Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Μοναδικές κινηματογραφικές βραδιές στη “Νοσταλγία” – Το σινεμά που φέρνει το καλοκαίρι στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι δεδομένο ότι τα θερινά σινεμά αποτελούν την ιδανική λύση για όποιον αναζητά μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά μέσα στην πόλη. Στο Ηράκλειο Αττικής τη δουλειά αυτή αναλαμβάνει κάθε χρόνο ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος “Νοσταλγία” που βρίσκεται στην “καρδιά” της πόλης.

Σε έναν όμορφο χώρο με διακόσμηση που κρατά τον γραφικό χαρακτήρα του θερινού σινεμά που όλοι έχουμε αγαπήσει και με ηχητικά συστήματα που βάζουν τον θεατή “μέσα στην ταινία” και του προσφέρουν μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, η “Νοσταλγία” άνοιξε ξανά τις πύλες της για τους σινεφίλ και όχι μόνο, αποτελώντας ξεκάθαρα μια μικρή “όαση” στην πόλη.

 

 

Προβάλλει προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες και συγκεντρώνει τις καλύτερες κριτικές για τις επιλογές των ταινιών που ισορροπούν ανάμεσα στον εμπορικό και τον ποιοτικό κινηματογράφο, δίνοντας ποικιλία επιλογών στον θεατή ανάμεσα σε υψηλού επιπέδου παραγωγές, ενώ ποτέ δεν ξεχνά τους μικρούς της φίλους διοργανώνοντας δρώμενα όπως θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο.

 

Ν. Σπυρόπουλος: “Ο κόσμος το έχει αγαπήσει το σινεμά”

Ο Χ-τύπος βρέθηκε στην προβολή της γαλλικής ταινίας “Το Μαύρο Κουτί” όπου συνάντησε τους ανθρώπους πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. κ. Νίκο Σπυρόπουλο και την Αντιπρόεδρο κα Έφη Κανλή.

Ο κ. Νίκος Σπυρόπουλος δίνοντάς μας μια εικόνα από την πρώτη εβδομάδα των προβολών δήλωσε τα εξής:Ξεκινήσαμε με την ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη”, δεδομένου ότι και λόγω της περιοχής και των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή θέλαμε να δώσουμε λίγο διαφορετικό νόημα στον κινηματογράφο πέρα από την εμπορικότητά του. Πήγε πάρα πολύ καλά. Έπαιξε 4 μέρες και θα ξαναπαίξει γιατί τη ζητάει ο κόσμος.”

 

 

 

 

Ο ίδιος συνέχισε επισημαίνοντάς μας πως ο υπεύθυνος που διαλέγει τις ταινίες είναι πολύ προσεκτικός και έχει ως γνώμονα το ενδιαφέρον του θεατή: “Προσπαθούμε να παίζουμε ταινίες οι οποίες κρατάνε το κοινό χωρίς όμως να είναι υπερβολικές. Νομίζω ότι επειδή ο κόσμος το έχει αγαπήσει αυτό τα χρόνια γι’ αυτό και μας κρατάει ψηλά από θέμα προσέλευσης και εισιτηρίων. Ο κόσμος το έχει αγαπήσει το σινεμά, γενικά το αγαπάει το θερινό. Είναι μια όαση στην πόλη ο χώρος αυτός και μπορείς πολύ εύκολα να νιώσεις οικεία.”

 

 

 

Μάλιστα ξεχώρισε και τη δική του αγαπημένη μέσα από το πρόγραμμα: “Η αλήθεια είναι ότι η “Σμύρνη” με καθήλωσε. Αυτό που λέμε ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, όσο και να το έχουμε μάθει από την ιστορία όσο και να το έχουμε στο μυαλό μας, όταν το βλέπεις να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου ανατριχιάζεις ακόμα κι όταν είναι σε ταινία.”

Τέλος, ανέφερε ότι το πρόγραμμα των προβολών θα είναι εβδομαδιαίο και θα εκδοθεί και ένα βιβλίο όπου θα αναφέρονται οι ταινίες που θα παίξουν όλο το καλοκαίρι, ενώ υπάρχει η σελίδα της “Νοσταλγίας” στο Facebook όπου υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τις προβολές, τις ώρες και τις ταινίες.

 

 

 

Ε. Κανλή: “Σημείο συνάντησης των σινεφίλ από όλο το λεκανοπέδιο”

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α κα Έφη Κανλή τονίζει το διαχρονικό χαρακτήρα του κινηματογράφου και το αποτύπωμά του στην πόλη αναφέροντας: « Η Νοσταλγία και φέτος θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης των σινεφίλ, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και απ´ όλο το λεκανοπέδιο. Είναι τέτοια άλλωστε η κληρονομιά της και ως ένα από τα πλέον παραδοσιακά θερινά σινεμά της Αττικής που μας γεμίζει ευθύνη να την κάνουμε κάθε χρόνο και πιο όμορφη για να συνεχίσει να μεγαλώνει τις νέες γενιές, όπως μεγάλωσε και τη δική μας.»

 

 

Λίγα λόγια για τον κινηματογράφο

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Νοσταλγία» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1986 και λειτουργεί ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι, στη συμβολή των οδών Κέας & Τερψιχόρης, ενώ την ευθύνη για τη λειτουργία του έχει η Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε. ΟΤΑ.

Ο χώρος του κινηματογράφου διαθέτει 250 καθίσματα με τραπεζάκια και κυλικείο. Επιπλέον, κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ασύρματο δίκτυο σύνδεσης στο διαδίκτυο (WiFi), προκειμένου να μοιραστεί την εμπειρία του στο χώρο του κινηματογράφου με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

 

 

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του κινηματογράφου που έχει ως αποτέλεσμα και την προσέλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών κάθε καλοκαίρι είναι το γεγονός ότι διαθέτει εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ “Ν. Ηράκλειο”.

Βέβαια, ο κινηματογράφος συνεχίζει να τηρεί τα μέτρα προστασία λόγω του κορωνοϊού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α.: “Το σινεμά συνεχίζει στα πρότυπα που είχε και τα δύο προηγούμενα χρόνια και όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας. Αυξήθηκαν μεν οι θέσεις, ο covid όμως είναι ακόμα εδώ, οπότε προσπαθούμε ακόμα να κρατήσουμε κάποια μέτρα όσο μπορούμε.”

Τέλος, σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος έκπτωση στα εισιτήρια υπάρχει σε ταινίες που έχουν ξαναπροβληθεί και όχι στις πρώτες προβολές.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ