Το πρώτο υδραγωγείο στα Βριλήσσια

0


Ένας από τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς που καταγράφει η έρευνα του ΣΒΑΠ* στο Δήμο Βριλησσίων είναι και το παλαιό υδραγωγείο. Το 1960, με την κατασκευή του πρώτου υδραγωγείου (υδατόπυργος) στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, άρχισε η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης, του πρώτου τμήματος του δικτύου ύδρευσης στους κεντρικούς δρόμους γύρω από την Πλατεία Αναλήψεως και την έναρξη της υδροδότησης στην περιοχή Άνω Βριλησσίων.

*‬Πηγή ‬αποτέλεσε‭ ‬ο‭ ‬Σύνδεσμος‭ ‬Βιώσιμης‭ ‬Ανάπτυξης‭ ‬Πόλεων‭.

** H εν λόγω εργασία-έρευνα έγινε από το Σύνδεσμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στην Β.-Β.Α. Περιφέρεια Αττικής με τίτλο “Καταγραφή των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή των Δήμων-μελών του Συνδέσμου”.
Για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκαν πληθώρα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί-φιλόλογοι) και απαιτήθηκε πολύωρη εργασία συλλογής και τεκμηρίωσης στοιχείων (βιβλιογραφία, διαδίκτυο, επαφές με δήμους και φορείς). Στόχος ήταν η κατά το δυνατό πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη καταγραφή της της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.