Η ιστορία του παλαιού Δημαρχείου Βριλησσίων

0


Το 1951 το Δημαρχείο Βριλησσίων μεταφέρθηκε στην πέτρινη οικία του Δημητρίου Βερνάρδου, στην ομώνυμη οδό. Το πέτρινο κοινοτικό κατάστημα του δωρητή δίνει μία εικόνα της παραδοσιακής μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής των Βριλησσίων που αποτελείται από μικρές πέτρινες μονοκατοικίες, κυρίως για τις παραθεριστικές ανάγκες των Αθηναίων. Πέραν του πέτρινου κοινοτικού καταστήματος που διασώζεται έως και σήμερα, υπάρχουν αρκετές τέτοιες πέτρινες οικίες στο κέντρο της πόλης που ανακαινίζονται με σεβασμό στη διατήρηση του αρχικού τους ύφους. Στις αρχές του 21ου αιώνα, κατασκευάστηκε το σύγχρονο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου, πλαισιώνοντας τη γραφική οικία του δωρητή.

Διαβάστε επίσης:

Βριλήσσια: Η πύλη εισόδου της Πεντέλης (α’μέρος)

Ένα θέατρο αφιερωμένη στην εθνική μας σταρ

Ένα πάρκο αναψυχής και πολιτισμού

*‬Πηγή ‬αποτέλεσε‭ ‬ο‭ ‬Σύνδεσμος‭ ‬Βιώσιμης‭ ‬Ανάπτυξης‭ ‬Πόλεων‭.

** H εν λόγω εργασία-έρευνα έγινε από το Σύνδεσμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στην Β.-Β.Α. Περιφέρεια Αττικής με τίτλο “Καταγραφή των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή των Δήμων-μελών του Συνδέσμου”.
Για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκαν πληθώρα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί-φιλόλογοι) και απαιτήθηκε πολύωρη εργασία συλλογής και τεκμηρίωσης στοιχείων (βιβλιογραφία, διαδίκτυο, επαφές με δήμους και φορείς). Στόχος ήταν η κατά το δυνατό πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη καταγραφή της της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.