Περιβάλλον
Ομάδα εργασίας για τα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων
Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής, στο Περιστέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη συγκρότηση τοπικών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, κ. Σπύρος Τζόκας, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και διευθυντές των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.
Παρουσιάστηκε η προσπάθεια μετάβασης σε έναν ριζικά διαφορετικό προσανατολισμό για τη διαχείριση των αποβλήτων, που θα εκκινεί από τον εθνικό σχεδιασμό και θα εξειδικεύεται σε περιφερειακά και τοπικά σχέδια. Τα τελευταία θα πρέπει να συγκροτηθούν από Δήμους ή ομάδες Δήμων σύντομα, καθώς το χρονικό πλαίσιο αρχίζει να γίνεται πιεστικό.
Αυτό που συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους είναι η συγκρότηση ομάδας εργασίας σε επίπεδο Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών διευθυντών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας. Σκοπός είναι ο καθορισμός των ομάδων Δήμων που θα συγκροτήσουν Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων, καθώς και η προετοιμασία των διαδικασιών για να εκπονηθούν μελέτες. Από την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην παραπάνω προσπάθεια και θα συμβάλλει με κάθε μέσο ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με κάθε επιτυχία.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα7 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός