Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026
11 C
Athens
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026

    Φον ντερ Λάιεν: Εάν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ έκαναν ενισχυτική δόση, θα αποφεύγαμε 1 εκατ. νοσηλείες

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν όλοι οι εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό στην Ένωση έκαναν ενισχυτική δόση, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    «Σήμερα φτάνουμε σε ένα ορόσημο στις εκστρατείες εμβολιασμών. Πάνω από τους μισούς ενηλίκους στην ΕΕ έχουν κάνει την ενισχυτική δόση για την covid. To 82% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν εμβολιαστεί. Αυτό είναι καλό. Αλλά βέβαια χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Αυτοί που μπορούν πρέπει να εμβολιαστούν και να κάνουν την ενισχυτική δόση», σημείωσε σε βιντεομήνυμά της στο Twitter.

    Η κ. φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «οι γιατροί και τα στοιχεία το έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρο. Οι εμβολιασμοί και οι ενισχυτικές δόσεις παρέχουν την καλύτερη προστασία κατά του ιού και των μεταλλάξεών του, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον».

    Η ίδια συμπλήρωσε ότι «τα δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να μας κρατήσουν εκτός νοσοκομείων. Εάν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ, έκαναν ενισχυτική δόση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ».

    «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται πραγματικά γρήγορα σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», κατέληξε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ