Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Δ. Νέας Σμύρνης: «Ένας Χρόνος Πανδημίας – Τι μας Δυσκόλεψε και τι μας Βοήθησε»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις ψυχικές επιδράσεις του ενός χρόνου πανδημίας είχε θέμα η δεύτερη Διαδικτυακή Ημερίδα της Τοπικής Ομάδας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (Τ.Ο.Π.Ψ.Υ) του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η ημερίδα με τίτλο «Ένας χρόνος πανδημίας covid-19: Τι μας δυσκόλεψε και τι μας βοήθησε», στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών πάνω σε επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας.

Την διαδικασία παρακολούθησε ένας σημαντικός αριθμός πολιτών. Έλαβαν τις απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία έθεσαν στους ομιλητές.

«Ο ρόλος της Τ.Ο.Π.Ψ.Υ και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου είναι πολύ σημαντικός, πολύ δε περισσότερο σήμερα λόγω της πανδημίας covid-19. Καθημερινά είμαστε στο πλευρό των πολιτών με γνώμονα την ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους και για το σκοπό αυτό προγραμματίζουμε και άλλες Ημερίδες με ψυχοκοινωνική θεματολογία», δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Γιατζίδης Παναγιώτης.

Εισηγητές ήταν οι ειδικοί επιστήμονες Γιάννης Κάλλας και Τάνια Δούκα από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου, οι Γλυκερία Αποστολοπούλου και Μαριέττα Δημητρίου από το Κέντρο Ημέρας “Ανέλιξη” του Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας “Ξένιος Ζεύς” και ο Ευάγγελος Κωνσταντίνου από το Κέντρο Πρόληψης ΗΛΙΟΣ. Στην Ημερίδα συμμετείχαν και στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της όλης διαδικασίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ