Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για εγκυμονούσες στα Δημοτικά Ιατρεία Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Ξεκινούν ξανά από αρχές Σεπτέμβρη τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αιγάλεω, ύστερα από τη θετική υποδοχή που έτυχαν από το κοινό την περσινή χρονιά.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένη μαία σε ομάδες των 3 ή 4 επιτόκων.

 

 

Κάθε ομάδα παρακολουθεί συνολικά 5 δίωρα μαθήματα όπου οι επίτοκοι διδάσκονται τις βασικές αρχές για τη διαδικασία του τοκετού,  τη λοχεία, τον θηλασμό και την περιποίηση του βρέφους ενώ γίνονται και πρακτικές ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοών. Οι σύζυγοι είναι σημαντικό να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν ενεργά σε ένα τουλάχιστον μάθημα και εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα.
Την προηγούμενη χρονιά, από 8/11/2012 έως 25/7/2013, παρακολούθησαν τα μαθήματα 17 ομάδες των 4 ή 3 επιτόκων. Κάθε ομάδα παρακολούθησε 5 δίωρα μαθήματα.
Υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και ζευγάρια που δεν είναι κάτοικοι ή δημότες Αιγάλεω, όπως ένα ζευγάρι από τη Χαλκίδα το οποίο επικοινώνησε με τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αιγάλεω και στις 18/1/2013 παρακολούθησε ένα τετράωρο μάθημα.
Σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας της επιτόκου, που καθιστούν δύσκολη τη συμμετοχή της σε κάποια ομάδα, μπορεί να πραγματοποιηθούν και ατομικές συνεδρίες.

Τα Δημοτικά Ιατρεία στεγάζονται Μ.Μπότσαρη και Ελλησπόντου. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2105319740-2105319741.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ