Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Πρόγραμμα πρόληψης για την Τρίτη Ηλικία στο Δήμο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ηλικιωμένοι…. “Δεν Πέφτουν”

Η Κοινωνική Μέριμνα Δήμου Κηφισιάς υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα, I DON’T FALL (Δεν Πέφτω),  σε συνεργασία με άλλες 7 χώρες της Ευρώπης. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να αναπτύξει, να εφαρμόσει και να αξιολογήσει υπηρεσίες για την πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους, με την βοήθεια της Τεχνολογίας και την εφαρμογή προγραμμάτων φυσικής και γνωστικής άσκησης.

Οι τελικοί χρήστες, άνθρωποι τρίτης ηλικίας, θα απολαμβάνουν τις προσαρμοσμένες τεχνολογικές λύσεις για την πτώση, μέσα από συνεδρίες (ατομικές και ομαδικές) με την φροντίδα εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού όπως: Φυσίατρος, Φυσιοθεραπευτής ,Ψυχολόγοι και  Κοινωνικοί Λειτουργοί.
Το πρόγραμμα έχει τέσσερις κύκλους παρέμβασης , διάρκειας  3 μηνών  ο κάθε κύκλος και ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2013.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι ηλικιωμένοι θα συμμετέχουν σε 24 συνεδρίες, κάνοντας φυσική άσκηση ή/και άσκηση γνωστικών λειτουργιών με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών .
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι Δημότες Κηφισιάς, ηλικίας 65 ετών και άνω.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας : Διονύσου 73 και Γορτυνίας, καθημερινά 8:00-16:00. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά : 210 6233315 και 210 8019633.
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ