Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Τρέχουν ενάντια… στον Καρκίνο του Μαστού

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”-με την έγκριση της οργάνωσης Susan G. Komen- διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά, τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, «Greece Race for the Cur» την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ με εκκίνηση στις 11:30π.μ. στο Ζάππειο.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού, η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσής της, η απόδοση φόρου τιμής στις γυναίκες που αγωνίζονται ή έχασαν τη μάχη από την ασθένεια, καθώς και η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές: “Με τη συμμετοχή και τη στήριξή σας στον Αγώνα ενδεικτικά καταφέραμε:
– να διακινήσουμε 75.000 ενημερωτικά έντυπα για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση σε 150 σημεία της Αττικής.
– να υλοποιήσουμε Πρόγραμμα Ενημέρωσης σε 35 Χώρους Εργασίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, κατά το οποίο κλιμάκιο ειδικών παρέχει έγκυρη & αξιόπιστη ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και το ρόλο της διατροφής στην πρωτογενή πρόληψη σε 3.670 εργαζόμενες γυναίκες.
– να συνεχίσουμε τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης 210 8 253 253, από την οποία μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί 7.776 άτομα.
– να υλοποιήσουμε Πρόγραμμα Γενετικής Συμβουλευτικής και Γονιδιακού Ελέγχου για τον εντοπισμό της μετάλλαξης BrCa1/BrCa2 σε 32 γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Με τη βοήθειά σας, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά, για να νικήσουμε τον καρκίνο του μαστού!
Κόστος Εγγραφής στον Αγώνα: Περίπατος 2χλμ & Αγώνας 5χλμ: 5ευρώ/ άτομο,
Αγώνας 5χλμ με chip χρονομέτρησης: 7 ευρώ/άτομο
Περισσότερες πληροφορίες για τον Αγώνα: www.greecerace.gr

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ