Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Συγκέντρωση φαρμάκων για παραμεθόριες περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις


Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Γιώργου Πατούλη και στο πλαίσιο στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, διοργανώθηκε την Κυριακή, αθλητική φιλανθρωπική εκδήλωση με στόχο την συγκέντρωση φαρμάκων για τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλο.
Συγκεκριμένα διεξήχθη αγώνας ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Χολαργού, μεταξύ της Μεικτής Ομάδας Ποδοσφαίρου Νοσοκομείων Αττικής και της Μεικτής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ιατρών Αττικής, με τη συμμετοχή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΑΡΗΣ Χολαργού» και της Σχολής Χορού “Play and Fly” και τη χορηγία των «120 Ενωμένων Εργοστασίων» και του αθλητικού κέντρου «Soccer Χολαργού».
Φαρμακευτικό υλικό προσέφεραν τα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», «Σωτηρία», η φαρμακευτική εταιρία «MEDI TRANS – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ. & ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ Μ. ΟΕ», ενώ συγκινητική ήταν η προσφορά φαρμάκων από απλούς πολίτες.
Η μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί σύντομα σε παραμεθόριες περιοχές.

Βράβευση
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Μεικτή Ομάδα Ποδοσφαίρου Νοσοκομείων Αττικής βράβευσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την κοινωνική του προσφορά  σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε όλη τη χώρα σαν γιατρό και σαν άνθρωπο. Τη βράβευση έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία»,  Μ. Παπασταματίου.
Την οργάνωση, συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Χρ. Γαλανοπούλου, υπεύθυνη του αυτοτελούς Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Ο κ. Πατούλης δήλωσε αμέσως μετά την εκδήλωση τα εξής:
“Η ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης, συνεχίζει να συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές. Η σημερινή μας εκδήλωση είχε σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων για συνανθρώπους μας  που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και έχουν ελλιπή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, όταν το έχουν ανάγκη. Καταφέραμε και συγκεντρώσαμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα φαρμάκων  και θα φροντίσουμε να φτάσουν σύντομα στον προορισμό τους. Άλλωστε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός, είναι επιβεβλημένο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, γι αυτό και θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια όσο υπάρχουν ανάγκες”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ