Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Παρών ο Δήμος Μοσχάτου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις


Προσφάτως πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  με θέμα «Υγεία και Πόλη: Αστικό Περιβάλλον στον 21ο αιώνα» (www.healthycities2014.org). Το συνέδριο διοργανώθηκε από την  Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και τον Δήμο Αμαρουσίου.  
Στο φετινό συνέδριο, το οποίο γιόρτασε τα 25 χρόνια του Κινήματος των Υγιών Πόλεων στην Ευρώπη, συμμετείχε και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου. Το συνέδριο σηματοδότησε παράλληλα την εφαρμογή της νέας ατζέντας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Υγεία 2020» και των στρατηγικών της στόχων για τη βελτίωση της Υγείας για όλους και τον περιορισμό των ανισοτήτων στην Υγεία, και τη βελτίωση της διακυβέρνησης σε ζητήματα Υγείας.
Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου  συμμετείχε στο συνέδριο με δυο επιστημονικές εργασίες  που παρουσιάστηκαν από τη συντονίστρια του Δήμου μας στο  Ελληνικό Δίκτυο  Υγιών Πόλεων, κα Δήμητρα Παπαγεωργίου, ψυχολόγο στο  Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας του Δήμου.
Οι τίτλοι των εργασιών είναι :
1) “Strengthening equality and public health in the community. Structures and interventions that promote health in Municipality of Moschato – Tavros”
2) “Participation at the Hellenic Healthy Cities Network as a contributing factor to Community Health Promotion Actions. Municipality of Moschato – Tavros case”.
Παράλληλα με το διεθνές συνέδριο διεξήχθη και το ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο οποίο ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου παρουσίασε το έργο του στην ενότητα “Oι Δήμοι του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων παρουσιάζουν την πολιτική τους ως Υγιείς Πόλεις”.
Στη λήξη του συνεδρίου, Δήμαρχοι και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των πόλεων που συμμετείχαν υπέγραψαν τη Διακήρυξη των Αθηνών, υποστηρίζοντας την πρόθεσή τους να επενδύσουν στις πόλεις και στον πληθυσμό τους και να εντατικοποιήσουν τις ενέργειές τους σε διπλωματικό επίπεδο  για την προώθηση των στόχων των Υγιών Πόλεων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ